Πέμπτη
22 Φεβρουαρίου 2024

Αυτό είναι το μεγαλύτερο αερόπλοιο στον κόσμο

Viral

Τον πρώτο γύρο των δοκιμαστικών του πτήσεων ξεκινά το μεγαλύτερο αερόπλοιο, το τεράστιο «Pathfinder 1». Με μήκος 121,9 μέτρα αυτό το τεράστιο αεροσκάφος είναι σχεδόν διπλάσιο από το μήκος ενός Boeing 747-8 quadjet που είναι το μακρύτερο αεροπλάνο στον κόσμο. Είναι τόσο μεγάλο όσο τρία Boeing 737.

Το «Pathfinder 1» χρησιμοποιεί περίπου 28 χιλιάδες κυβικά μέτρα ηλίου και 12 ηλεκτρικούς κινητήρες για να επιτύχει κατακόρυφη απογείωση και ταχύτητες έως και 120 χλμ./ώρες. Το τεράστιο αερόπλοιο έχει δημιουργηθεί από την LTA Research, μια εταιρεία που υποστηρίζεται από τον συνιδρυτή της Google, Σεργκέι Μπριν.

Το «Pathfinder 1» είναι το μεγαλύτερο αεροσκάφος που κατασκευάστηκε από τότε που το 245 μέτρων Hindenburg τυλίχτηκε στις φλόγες το 1937. Ενώ το Hindenburg ήταν γεμάτο με εξαιρετικά εύφλεκτο υδρογόνο, το «Pathfinder 1» χρησιμοποιεί ασφαλές, μη αντιδραστικό ήλιο αποθηκευμένο σε 13 αερόσακους.

Κάθε μία από τις 13 νάιλον σακούλες rip-stop συγκρατείται στη θέση της από έναν σκελετό ενισχυμένο με ανθρακονήματα και τιτάνιο. Η LTA Research αναφέρει ότι χρησιμοποιεί την προηγμένη τεχνολογία lidar, που χρησιμοποιείται στα αυτόνομα αυτοκίνητα για να παρακολουθεί συνεχώς τα επίπεδα αερίου που περιέχονται στο αερόπλοιο. Έπειτα, ολόκληρο το πλαίσιο τυλίγεται σε ένα συνθετικό υλικό που ονομάζεται Tedlar, το οποίο η LTA Research ισχυρίζεται ότι είναι ανθεκτικό στην υπεριώδη ακτινοβολία και τη φωτιά.

Με τεχνολογία που ενσωματώνουν τα drones, το Pathfinder 1 θα είναι εύκολο να πετάξει και θα χρειαστεί μόνο έναν πιλότο ανά πάσα στιγμή χρησιμοποιώντας ένα σύστημα joystick «fly by wire».

Οι δημιουργοί του λένε ότι σκάφη σαν αυτό θα μπορούσαν μια μέρα να μειώσουν το αποτύπωμα άνθρακα των αεροπορικών ταξιδιών.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Απίστευτο: 72χρονη στην Αργεντινή βλέπει πρώτη φορά θάλασσα- Πώς αντέδρασε (video)

Τις περισσότερες φορές θεωρούμε τα μικρά πράγματα στη ζωή δεδομένα. Όπως για μια 72χρονη, το να δει από κοντά και να νιώσει στα πόδια της τη θάλασσα έγινε η πιο αξιομνημόνευτη στιγ...

Ο πιο ταξιδιάρης λύκος στον κόσμο

Ομάδα ερευνητών ανακοίνωσε ότι εντόπισε ένα γκρίζο λύκο ο οποίος ταξιδεύει στην Ευρώπη και έχει ήδη πραγματοποιήσει το μεγαλύτερο ταξίδι λύκου που γνωρίζουμε μέχρι σήμερα. Ο λύκ...

Ο Αμαζόνιος οδεύει προς την «κατάρρευση»

Το τροπικό δάσος του Αμαζονίου βρίσκεται σε πορεία προς ένα κρίσιμο σημείο καμπής ήδη μέχρι το 2050, με καταστροφικές συνέπειες για την περιοχή, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε ...

Φόρτωση άρθρων...