Τετάρτη
15 Μαΐου 2024

Τσέρνομπιλ: Έστειλαν drone να ελέγξει για πυρηνικά απόβλητα σε αντιδραστήρα (Video)

Viral
Drone έστειλαν ειδικοί στον χώρο του αντιδραστήρα 5 του Τσέρνομπιλ για να εξετάσουν αν υπάρχουν ακόμη πυρηνικά απόβλητα.

Ο αντιδραστήρας 5 του εργοστασίου ήταν εκτός λειτουργίας όταν συνέβη η μεγάλη καταστροφή, 34 χρόνια πριν. Όπως εξηγεί εκπρόσωπος της ελβετικής εταιρείας Flyability, που πέταξε το drone, «κατά τη στιγμή της καταστροφής, το πέμπτο μπλοκ του εργοστασίου του Τσέρνομπιλ ήταν υπό κατασκευή και σχεδόν ολοκληρoμένο.

Δεδομένης της βιασύνης για εκκένωση, δεν υπήρχε κανένα αρχείο για το αν οι δεξαμενές συγκράτησης στον αντιδραστήρα 5 είχαν λάβει ποτέ τις ράβδους ουρανίου για τις οποίες είχαν κατασκευαστεί».

Το drone Elios 2, έδειξε πως οι δεξαμενές ήταν κενές, χωρίς πυρηνικά απόβλητα. «Η αποστολή του Τσέρνομπιλ ήταν αγχωτική, επειδή το τείχος που έπρεπε να πετάξουμε ήταν πάνω από 230 πόδια ύψος, οπότε δεν υπήρχε τρόπος να πάρουμε πίσω το drone αν το σήμα χανόταν», εξήγησε ο Τσαρλς Ρέι, διευθυντής εκπαίδευσης της Flyability και ένας από τους ηγέτες της αποστολής.

«Αλλά η αποστολή ήταν μεγάλη επιτυχία και οι υπεύθυνοι του εργοστασίου ήταν πολύ ευχαριστημένοι με το βίντεο και τις εικόνες που μπορέσαμε να συλλέξουμε μέσα στον αντιδραστήρια 5».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Οι φυσητήρες επικοινωνούν με φωνητικό αλφάβητο – Πώς θα μιλήσουμε απευθείας μαζί τους

Με φωνητικό αλφάβητο επικοινωνούν οι φυσητήρες. Αν και θεωρούνται είδος φάλαινας στην πραγματικότητα οι φυσητήρες είναι ξεχωριστό θαλάσσιο ον που συγγενεύει περισσότερο με τα δελφί...

Μόνα Λίζα: Λύθηκε το μυστήριο για το αν είναι φανταστικό ή πραγματικό το τοπίο του πίνακα

Το τοπίο στον πίνακα της Μόνα Λίζα του Λεονάρντο ντα Βίντσι έχει πυροδοτήσει ατελείωτες συζητήσεις σχετικά με το αν είναι πραγματικό ή αποκύημα της φαντασίας του ζωγράφου. Κι ενώ λ...

Νέα έρευνα: Ο Άρης «έμοιαζε πολύ με τη Γη»

Ο Άρης «έμοιαζε πολύ με τη Γη», σύμφωνα με νέα γεωλογική μελέτη του Κόκκινου Πλανήτη. Έχει διαπιστωθεί ότι ο Άρης στο πολύ μακρινό παρελθόν διέθετε νερό σε υγρή μορφή στην επιφάνει...

Φόρτωση άρθρων...