Δευτέρα
13 Μαΐου 2024

Βασιλόπιτα «γίγας» 5 τόνων στο Περιστέρι

Viral

Μία βασιλόπιτα «γίγας» δημιούργησε η Συντεχνία Αρτοποιών Αθηνών, Προαστίων και Περιχώρων και ο δήμος Περιστερίου σε μία μοναδική γιορτή στην πλατεία Δημαρχείου στο σταθμό του Μετρό «Περιστέρι».

Η βασιλόπιτα ξεπέρασε τα 35 χιλιάδες κομμάτια, τα 300 τετραγωνικά μέτρα και τους 5 τόνους βάρος και δημιουργήθηκε από 30 και πλέον αρτοποιεία της περιοχής. Οι αρτοποιοί ανέλαβαν τη δημιουργία της βασιλόπιτας, η οποία ξεκίνησε να δημιουργείται από νωρίς το πρωί.

Στη βασιλόπιτα τοποθετήθηκαν 200 φλουριά τα οποία θα αντιστοιχούσαν σε ανάλογα δώρα, σύμφωνα με το e-ota.gr.

Η πίτα κόπηκε το απόγευμα από το δήμαρχο Ανδρέα Παχατουρίδη, παρουσία χιλιάδων πολιτών από το Περιστέρι και όλη την Αττική, που βέβαια ο καθένας πήρε και από ένα κομμάτι βασιλόπιτα.

Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για τη δημιουργία της βασιλόπιτας ήταν: 1.950 kg Αλεύρι Ζαχαροπλαστικής, 900 kg Μαργαρίνη λευκή, 670 kg Ζάχαρη, 630 kg γιαούρτι, 730 αυγά, 210 kg άχνη, 93 kg κονιάκ, 90 kg /μπέικιν πάουντερ, 980 πορτοκάλια, 65 kg ηλιέλαιο, 2,5 κουτιά βανίλια.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Νέα έρευνα: Ο Άρης «έμοιαζε πολύ με τη Γη»

Ο Άρης «έμοιαζε πολύ με τη Γη», σύμφωνα με νέα γεωλογική μελέτη του Κόκκινου Πλανήτη. Έχει διαπιστωθεί ότι ο Άρης στο πολύ μακρινό παρελθόν διέθετε νερό σε υγρή μορφή στην επιφάνει...

Ανακαλύφθηκε νέο είδος φιδιού στην Ταϊλάνδη – Mπορεί να σκαρφαλώσει σε ύψος 50 μέτρων (Photos)

Ένα νέο είδος φιδιού ανακάλυψαν δύο κυνηγοί ερπετών στην Ταϊλάνδη. Το νέο είδος φιδιού έχει κυνόδοντες που μοιάζουν με λεπίδες και μπορεί να σκαρφαλώσει σε ύψος 50 μέτρων. Σύμφ...

Φόρτωση άρθρων...