Αναγκαία είναι η αναζήτηση αποτελεσματικών τρόπων για την αντιμετώπιση της αλλεργικής ρινίτιδας. Νέα ευρήματα υποδηλώνουν ότι η διατροφή παίζει καθοριστικό ρόλο, με συγκεκριμένα φρούτα να ξεχωρίζουν για τις ευεργετικές ιδιότητές τους.
Αυτά τα φρούτα μπορούν να βοηθήσουν στον περιορισμό της φλεγμονής και να ενισχύσουν την άμυνα του οργανισμού ενάντια στα αλλεργιογόνα.
Η διατροφή και τα συμπτώματα της αλλεργικής ρινίτιδας
Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κυκλοφορούν πολλές συμβουλές για τον τρόπο με τον οποίο η διατροφή μπορεί να προσφέρει ανακούφιση από τα συμπτώματα της αλλεργίας. Πλέον, οι ειδικοί έχουν εντοπίσει τέσσερα φρούτα που αξίζει να εντάξετε στην καθημερινότητά σας.
Τα μούρα, όπως οι φράουλες, τα σμέουρα, τα μύρτιλα και τα βατόμουρα, δεν είναι μόνο νόστιμα, αλλά είναι επίσης πλούσια σε θρεπτικά συστατικά που μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση των συμπτωμάτων της αλλεργίας, όπως η καταρροή, τα φαγούρα στα μάτια και τα φτερνίσματα.
Οι British Berry Growers, στο πλαίσιο της καμπάνιας τους «Campaign for Better Breakfasts», τονίζουν πώς ένα νόστιμο, πολύχρωμο πρωινό πλούσιο σε μούρα μπορεί να ενισχύσει τη φυσική άμυνα του σώματός σας ενάντια στην αλλεργική ρινίτιδα.
Τέσσερα φρούτα που μπορούν να λειτουργήσουν ως «φυσικό αντίδοτο» στα ενοχλητικά συμπτώματα της αλλεργικής ρινίτιδας: φράουλες μύρτιλα (Blueberries), σμέουρα (Raspberries) και βατόμουρα (Blackberries).
Μύρτιλα (Blueberries)
Τα μύρτιλα είναι ευρέως γνωστά για την υψηλή περιεκτικότητά τους σε ανθοκυανίνες, φυτικές ενώσεις με ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες, οι οποίες υποστηρίζουν την υγεία των ματιών, ένα όργανο που συχνά επηρεάζεται από τις αλλεργίες. Επιπλέον, τα μύρτιλα περιέχουν κερκέτινη, ένα φυσικό αντιισταμινικό που μπορεί να συμβάλλει στην ανακούφιση των συμπτωμάτων αλλεργίας και στη μείωση της φλεγμονής. Η καθημερινή τους κατανάλωση μπορεί να προσφέρει μια ασπίδα προστασίας κατά των αλλεργικών αντιδράσεων.
Φράουλες
Οι φράουλες, που είναι στην εποχή τους τον Μάιο, αποτελούν εξαιρετική πηγή βιταμίνης C, ενός ισχυρού φυσικού αντιισταμινικού. Η προσθήκη μιας χούφτας από αυτές τις ζουμερές κόκκινες λιχουδιές στην καθημερινή σας διατροφή μπορεί να συμβάλει σημαντικά στη μείωση της παραγωγής ισταμίνης – της ουσίας που ευθύνεται για τα ενοχλητικά συμπτώματα των αλλεργιών, όπως τα φαγούρα, υγρά μάτια και τα έντονα φτερνίσματα.
Βατόμουρα (Blackberries)
Τα βατόμουρα φημίζονται για την υψηλή περιεκτικότητά τους σε φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά. Αυτά τα συστατικά είναι ζωτικής σημασίας για την υποστήριξη ενός υγιούς εντέρου, το οποίο διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στη ρύθμιση των ανοσολογικών αποκρίσεων του σώματος. Ένα υγιές έντερο μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της υπερβολικής αντίδρασης του ανοσοποιητικού συστήματος σε αλλεργιογόνα, όπως αυτά που προκαλούν την αλλεργική ρινίτιδα.
Σμέουρα (Raspberries)
Τα σμέουρα συνδυάζουν μερικά από τα σημαντικότερα οφέλη για την υγεία που προσφέρουν τόσο οι φράουλες όσο και τα μύρτιλα. Πλούσια σε βιταμίνη C και κερκέτινη, τα σμέουρα παρέχουν μια φυσική, διπλή άμυνα ενάντια στις αλλεργίες. Η συνδυασμένη δράση αυτών των δύο θρεπτικών συστατικών τα καθιστά ιδανική επιλογή για όσους αναζητούν φυσικούς τρόπους αντιμετώπισης των αλλεργικών συμπτωμάτων.
Έντερο: Η τροφή με ευεργετική δράση που πρέπει να τρώμε τακτικά
Πρωτεΐνη: Οι τροφές με πιο υψηλή περιεκτικότητα από τα αυγά
Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις