Κυριακή
05 Μαΐου 2024

Πάμε στου Ντίνου για μεζέ...

Αξέχαστοι μεζέδες στην περιοχή Μυκονιάτικα, στους Αγίους Αναργύρους

Γιατί το φαγητό απαιτεί την απλότητα του

Από το 1990 κάθε μέρα (και βράδυ) σερβίρει σε μια γωνιά της πόλης μεζέδες εξαιρετικούς και πιάτα.  Στην περιοχή Μυκονιάτικα, στην πλατεία, στους Αγίους Αναργύρους ο Ντίνος φτιάχνει εξαιρετικά πιάτα και γι’ αυτά μιλάει όλη η Αθήνα.

Ο lykavitos.gr τον επισκέφθηκε ένα μεσημέρι, στο μαγαζί του το Grana, βέβαια είναι πιο γνωστό ως το μαγαζί του Ντίνου και αυτό εξαιτίας της οικειότητας που έχουν αναπτύξει οι θαμώνες μαζί του. 

 

fagito

 

fagito

 

fagito

 

 

Του Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλου

Στο μεζεδοπωλείο συναντά κανείς οικογένειες, παρέες ενώ το σημείο που βρίσκεται πίσω από την πλατεία στην περιοχή Μυκονιάτικα θυμίζει χωριό. Ο Ντίνος στα πιάτα του είναι απλός και περιεκτικός και ίσως αυτό να αποτελεί και το μυστικό της επιτυχίας του, ότι δεν ψάχνει να κάνει τις γευστικές υπερβάσεις αλλά να δώσει στον κόσμο υψηλή ποιότητα στην γεύση. 

Εμείς δοκιμάσαμε χοιρινή πανσέτα και γαρίδες, το ψήσιμο του ήταν εξαιρετικό. Συνοδέψαμε το γεύμα μας με χύμα τσίπουρο που φέρνει ο Ντίνος από το χωριό του. 

Τελικά ένα ακόμη διαμαντάκι κρυμμένο που προσφέρει κάτι απλό, νόστιμο και σωστά κοστολογημένο ελληνικό φαγητό, αυτό.

Η παρέα θα τσιμπολογήσει καλαμαράκια τηγανητά, κουτσομούρες ή μπαρμπουνάκια επίσης στο τηγάνι, ωραία ψημένες και φιλεταρισμένες σαρδέλες με μαϊντανό, μικρό γαριδάκι που τρώγεται με το χέρι σαν ποπ κορν, φάβα με κρεμμύδι, κεφαλοτύρι σαγανάκι, συμπαθέστατη ταραμοσαλάτα και τη χορταστική σαλάτα με ανάμεικτα βραστά λαχανικά, χόρτα, μαυρομάτικα και πολλά μυρωδικά.

 Εν τω μεταξύ εμείς δοκιμάσαμε και σπαράγγια τα οποία ήταν άκρως γευστικά και σίγουρα θρεπτικά.

 

fagito

 

 

fagito

 

 

fagito

 

fagito

 

 

fagito

 

fagito

 

fagito

 

fagito

 

fagito

 

fagito

 

fagito

 

fagito

 

fagito

 

fagito

 

fagito

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γονίδια και αυτοανοσία

Το κοινό χαρακτηριστικό μεταξύ των αυτοάνοσων νοσημάτων είναι η βλάβη σε ιστούς και όργανα που προκύπτουν από λανθασμένη απόκριση του ανοσοποιητικού συστήματος, έναντι του ίδιου το...

Φόρτωση άρθρων...