Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

Gigifioggos: Το wine bar με χαρακτήρα αριστοκρατικό

Αντίστροφα μετράμε προς τα Χριστούγεννα. Οι ημέρες αυτές είναι αφιερωμένες στις παρέες. Ένα καλό κρασί είναι αυτό που "δένει" τις στιγμές τις όμορφες.

Ο lykavitos.gr προτείνει τον wine bar στο Περιστέρι τον Gigifioggo. Μια πρόταση με πρόσημο αριστοκρατικό. 

Ο κ. Τάκης  Ζαχαρόπουλος εμπνευστής και δημιουργός του Gigifioggos μιλώντας στο lykavitos.gr επισημαίνει πως οι ετικέτες κρασιού που έχει είναι πολύ ιδιαίτερες και πρόκειται να ικανοποιηθεί και ο πιο απαιτητικός γευσιγνώστης κρασιού. 

 

 

bar

 

ba

 

bar

 

«Ντυμένος»

O Gigifioggos είναι "ντυμένος" ολόκληρος στα κόκκινα και μας καλεί να γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά με ένα μαγικό και γευστικό τρόπο. 

Η καρδιά των γιορτών χτυπάει στο Περιστέρι, στον στολισμένο και φωτισμένο  Gigifioggos. Μπάλες, λαμπόνια, γεύσεις, κρασιά και εκπλήξεις δημιουργούν το πιο ατμοσφαιρικό εορταστικό σκηνικό και μας  ταξιδεύουν μέσα από δύο ειδικά festive μενού και πολλές- πολλές αναπάντεχες οινικής επιλογές

Ο Gigifioggos πιο λαμπερός από ποτέ μας περιμένει στο παραμυθένιο και φιλόξενο σκηνικό του έχοντας ετοιμάσει δυο ρεβεγιόν γεμάτα εκλεκτές συνταγές, πλούσιες γεύσεις, ραφιναρισμένα υλικά και λεπτομέρειες απόλυτα συνυφασμένες με τις γιορτές.

Τόσο το Χριστουγεννιάτικο όσο και το Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι αποτελείται από δημιουργικά πιάτα, επιλεγμένα ντόπια υλικά και μεσογειακή αύρα που μας  μεταφέρουν αμέσως στο πνεύμα των ημερών και ανεβάζουν την γιορτινή διάθεση. 

 

 

bar

 

 

 

Τα Χριστούγεννα

Την Παραμονή των Χριστουγέννων το γαστρονομικό κάλεσμα ξεκινάει με πεντανόστιμη σούπα βελουτέ από πράσο, πατάτα, τραγανό προσούτο και κρουτόν, μαζί με ένα all time classic κρασί την Στροφιλιά. Κάθε πιάτο είναι ντουέτο με το κατάλληλο κρασί ξεδιπλώνοντας την οινική μαεστρία του Head sommelier Βασίλη Παπαδόπουλου.
 
Έτσι η πληθωρική σαλάτα, που παντρεύει τις δροσερές νότες των εσπεριδοειδών με την φρεσκάδα των λαχανικών και τη γλύκα από το μανούρι, συνοδεύεται με "Lexis Κυδωνίτσα Ζαχαριά" και τα ανεπανάληπτα φρέσκα ραβιόλι της Αριστέας με την συγκλονιστική γέμιση κολοκύθας και παλαιωμένης γραβιέρας με "Grenache Rouge Λύκος".

Όσο για το κυρίως το ζουμερό φιλέτο γεμιστού χοιρινού με απάκι και γραβιέρα Ίου και πρωτότυπη σάλτσα Prosecco, το "Cuvve Λαντίδης" είναι ιδανική επιλογή.

Για το φινάλε σας περιμένει μια τραγανή τάρτα με κρέμα βανίλιας, κομμάτια μαράγκας και κρέμα από κάστανα ζευγάρι με το "Samos Vin Doux". 

 

 

bar

 

bar

 

 

bar

 

Την Πρωτοχρονιά

Την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς ετοιμαστείτε για να σας τραβήξει από την μύτη η βελουτέ κολοκύθας με γλυκοπατάτα. Ο ελκυστικός συνδυασμός απογειώνεται με τον "Πετρουλιανό του Βατίστα". Η άκρως εορταστική σαλάτα με ρόδια, κουκουνάρι, κατσικίσιο τυρί και βαλσάμικο με φρούτα του δάσους κουμπώνουν ονειρικά με τις "Πέτρινες Πλαγιές του Παλυβού". Στην συνέχεια την παράσταση θα κλέψουν οι γευστικές κροκέτες πατάτας- σπανάκι, καπνιστού σολομού και κρέμας τυριού με την βοήθεια του Grand Rose Γράμψα.  Το κυρίως πρέπει να  το δοκιμάσετε οπωσδήποτε!! Το λαχταριστό Rib Eye έχει ταίρι φρέσκια νιόκι, τρούφα και σπιτική σάλτσα ερυθρών κρασιών. Ένα σύνθετο πιάτο που απαιτεί ένα πληθωρικό κρασί όπως το "Θέμα Παυλίδη".

Στο τέλος για να σας μείνει αξέχαστη η αλλαγή του χρόνου σας περιμένει μια αφράτη μους σοκολάτας γάλακτος σε φύλλα σοκολάτας και dacquoise φουντουκιού με ένα εξαιρετικό " Ruby Port Fonseca".  Βέβαια ο Gigifioggos δεν σταματάει μόνο στα δυο εορταστικά μενού, όλες τις ημέρες των γιορτών σας περιμένουν εκπλήξεις, που ζεσταίνουν την ατμόσφαιρα και μεταδίδουν το κλίμα το Χριστουγέννων. Για να πάρετε μια γεύση θα βρείτε στη λίστα του new entries λαμπερών κρασιών, επιλογές από μοναδικά Ελληνικά αφρώδη, ετικέτες που δεν βρίσκεις εύκολα αλλού, παλαιωμένα κρασιά και όλα αυτά σε ποτήρι χάρη στα 3 coravin που διαθέτει.

Για όσους μάλιστα θέλουν κάτι διαφορετικό αξίζει να δοκιμάσουν το Gigi Gluhwein που ήδη σερβίρεται και κερδίζει φανατικούς οπαδούς. Δεν ξεχνάμε βέβαια και τις Gigi μουσικές επιλογές του που κάνουν την Christmas εμπειρία ακόμα πιο ολοκληρωμένη. 

 

bar

 

bar

 

bar

 

bar

 

bar

 

bar

 

bar

 

Info

  • Κώστα Βάρναλη 16 Περιστέρι (100 μέτρα από τον σταθμό μετρό του Περιστερίου)
  • Τηλέφωνο: 6977655507

 

tip

  • Συνοδεύστε το κρασί σας με ένα Led Zeppelin, ήτοι ένα ροκ πλατό τυριών κι αλλαντικών, που θα σας έρθει με όλα τα απαραίτητα συνοδευτικά

 

 

bar

 

 

bar

 

bar

 

 

 

bar

 

bar

 

bar

 

 

bar

 

bar

 

bar

 

 

bar

 

bar

 

bar

 

bar

 

bar

 

bar

 

bar

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...