Πέμπτη
09 Φεβρουαρίου 2023

Παιδική παχυσαρκία: Η Ελλάδα 3η στην Ευρώπη

Περίπου έξι στους δέκα Έλληνες είναι υπέρβαροι, ενώ η Ελλάδα είναι πλέον η πρώτη στην Ευρώπη σε παχυσαρκία ενηλίκων και τρίτη στην παιδική παχυσαρκία μετά την Ισπανία και την Ιταλία.

Αυτό αποκάλυψε η πρόεδρος του νεοσύστατου Πανελλήνιου Συλλόγου Στήριξης Ατόμων με Παχυσαρκία «Ιμερόεσσα», Κική Τσιρανίδου.

Ο Σύλλογος διοργανώνει σεμινάρια σε παιδιά για σωστή διατροφή σε συνεργασία με γνωστούς σεφ για την αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας στην Ελλάδα, καθώς επίσης και σεμινάρια για το μπούλινγκ που δέχονται τα παχύσαρκα παιδιά.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Στήριξης Ατόμων με Παχυσαρκία «Ιμερόεσσα» ιδρύθηκε το Φεβρουάριο του 2020 και έχει έδρα στη Θεσσαλονίκη, αλλά απευθύνεται σε όλη την χώρα.

Όπως αναφέρει η πρόεδρος του συλλόγου Κική Τσιρανίδου, τα άτομα αυτά δεν θέλουν να βγαίνουν από το σπίτι. Για αυτό και ο σύλλογος έχει έρθει σε επαφή με μεγάλη εταιρεία, η οποία θα τα βοηθήσει να βρουν δουλειά με όλες τις προϋποθέσεις.

«Κι αυτό εκτός του ότι βοηθάει την οικονομική τους κατάσταση, που αποτελεί έναν σημαντικό παράγοντα για παχυσαρκία, βοηθάει πάρα πολύ στην κοινωνικοποίηση τους» σημειώνει.

Ανέφερε πως ήδη κυκλοφορούν φάρμακα για ενήλικες, που βοηθούν στην καταπολέμηση της παχυσαρκίας και στην απώλεια βάρους, ωστόσο δεν συνταγογραφούνται ακόμη και όπως λέει «ο σύλλογος πρόκειται να προβεί σε σχετική παρέμβαση, προκειμένου να μπουν στη συνταγογράφηση».

Το 45% της παχυσαρκίας είναι στο Αιγαίο και στην Κρήτη

Σύμφωνα με την Κ. Τσιρανίδου 6 στους 10 Έλληνες είναι υπέρβαροι, με την πλειονότητα αυτών να βρίσκονται στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη. «Η Ελλάδα είναι πρώτη στην Ευρώπη σε παχυσαρκία ενηλίκων και τρίτη στα παιδιά μετά την Ισπανία και την Ιταλία. Στη χώρα μας το 45% της παχυσαρκίας είναι στο Αιγαίο και στην Κρήτη και το 30% στην Αττική. Αυτή τη στιγμή διεθνώς γύρω στα 150 εκατ. παιδιά υποφέρουν από παχυσαρκία, ενώ το 2030 αναμένεται να φτάσουν τα 250 εκατ.».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μελωδείον: Το live stage του Λαυρίου που «τσούγκρισε» στην τηλεόραση μέσα από την εκπομπή «Στην Υγειά μας»

Οι γιορτινές ημέρες είναι εδώ και σίγουρα η έξοδος με φίλους είναι στο πρόγραμμα. Στο πλαίσιο αυτό ο lykavitos μέσα από το Ευ Ζην σας προτείνει το live stage Μελωδείον στο Λαύρι...

Φόρτωση άρθρων...