Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

Upupa Epops – the Bar: Πίνοντας ποτό στην Αθήνα του…άλλοτε

Στην καρδιά του Καλοκαιριού βρισκόμαστε και ο lykavitos.gr προτείνει σε όσους βρίσκονται ακόμη στην Αθήνα και οι διακοπές τους απέχουν πολύ ακόμη να απολαύσουν τον καφέ τους ή το ποτό τους σε μια παλιά ανακαινισμένη αθηναϊκή αυλή. 

 

Του Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλου

 

Μια αυλή  ενός σπιτιού που σε λίγα χρόνια μπορεί να κλείνουν τα 100 χρόνια ζωής αλλά τώρα γνωρίζει τη μέγιστη ακμή του καθώς ανοίγει τις πύλες του σε όλη την Αθήνα.

Ο ένας εκ των ιδιοκτητών είπε στο lykavitos.gr «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που η ιδέα μας αγκαλιάστηκε από όλη την πόλη. Μια πρόταση που σίγουρα είναι διαφορετική από τα καθιερωμένα. Θέλαμε να τονίσουμε την ταυτότητα μιας Αθήνας γοητευτικής».

 

petralona
Η γωνία του Upupa Epops – the Bar

 

Η περιγραφή

Το Upupa Epops -the bar είναι ένα μαγαζί το οποίο φιλοξενείται σε ένα μεσοπολεμικό σύμπλεγμα τριών σπιτιών του 1930.

Ο χώρος έχει προσεχτεί στην παραμικρή λεπτομέρεια και έχει κρατήσει τον παλιό αυθεντικό του χαρακτήρα. To μαγαζί λειτουργεί καθημερινά από το πρωί για καφέ ,cocktail και bar food.

 

petralona

 

 

 

Μια ιστορία που ξεδιπλώνεται στα Πετράλωνα

Από την εξωτερική του όψη του Upupa Epops -the bar σε ταξιδεύει σε μια Αθήνα που συναντάς πλέον μόνο στις ασπρόμαυρες ελληνικές ταινίες.  

Πίσω από το παλιό εργοστάσιο του Παυλίδη στέκει εκεί ως πύλη μιας άλλης εποχής. Με το που μπαίνεις μέσα και το παρατηρείς έχεις ήδη ηρεμήσει. Τα τραπέζια, οι καρέκλες ακόμη και τα σκαμπό είναι συμβατά με αυτή την εποχή, αλλά ταυτόχρονα είναι πολύ άνετα. 

 

petralona
Ακόμη και το εξωτερικό του παραπέμπει σε σπίτι του περασμένου αιώνα

 

 

petralona
Ακόμη και τα σκαμπό του μπαρ σε ταξιδεύουν σε άλλη εποχή

 

Πολύ πράσινα και feeling good 

Αν επισκεφθείς  το Upupa Epops – the Bar και σου ζητήσει κάποιος να κλείσεις τα μάτια  σου και να του πεις τι θυμάσαι από το χώρο, σίγουρα θα αναφερθείς στα ζεστά χρώματα, του προσεγμένες λεπτομέρειες και έντονο πράσινο, από φυτά καλαίσθητα μεταξύ των οποίων και κάποια σπάνια.

 Σίγουρα θα  του πεις και  για γυάλινη βιτρίνα που μια τέτοια είχε στο σπίτι της η   γιαγιά σου και φυσικά το vintage πλακάκι.

Πώς να μην ηρεμήσεις πίνοντας το cocktail σου εκεί; Μια ανάσα  από τη δουλειά σου απέχει το Upupa Epops -the bar κι όμως σε «ταξιδεύει». Σίγουρα το εγχείρημα των ιθυνόντων του έχει στεφθεί με απόλυτη επιτυχία!

 

petralona
Πολλοί νέοι Αθηναίοι απολαμβάνουν το κοκτέιλ τους στο Upupa Epops – the Bar

 

 

petralona
Πολλά στοιχεία που του δίνουν ταυτότητα

 

 

petralona
Μια ακόμη άποψη του χώρου του μπαρ

 

petralona

 

petralona
Ο εσωτερικός χώρος βαρύς και κλασικός

 

petralona

 

petralona
Και ο καφές του Upupa Epops – the Bar αξιόλογος

 

 

petralona

 

petralona

 

 

petralona

 

petralona
Το λογότυπο τους

 

Πληροφορίες:

  • Αλκμήνης 7  Αθήνα - Κάτω Πετράλωνα (πάνω από την Πειραιώς πίσω από του Παυλίδη το εργοστάσιο)
  • Τηλ: 21 2105 5214

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Rarita: Μια αξέχαστη εμπειρία γεύσης στην Κηφισιά

Ας είμαστε ειλικρινείς το να βιώσει κανείς μια γευστική εμπειρία που θα του μείνει αξέχαστη, δεν είναι κάτι εύκολο. Πολλοί από εμάς απογοητευτήκαμε αναζητώντας έναν προορισμό, ένα ...

Φόρτωση άρθρων...