Κυριακή
03 Μαρτίου 2024

Χατζηδάκης: ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ ψήφισαν το... μισό νομοσχέδιο για τα «κόκκινα» δάνεια

Δριμεία επίθεση τόσο κατά του ΣΥΡΙΖΑ όσο και εναντίον του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, με αφορμή το νομοσχέδιο για τα «κόκκινα» δάνεια. Ο υπουργός έκανε λόγο για «πολιτικό μένος» των κομμάτων της Αντιπολίτευσης.

Ο Κωστής Χατζηδάκης, σε ανάρτησή του στο twitter υπογραμμίζει την αλλοπρόσαλλη πολιτική που ακολούθησαν τα δύο κόμματα της Αντιπολίτευσης, επισημαίνοντας ότι, αν και «κατήγγειλαν το νομοσχέδιό μας για τα «κόκκινα» δάνεια και την προστασία των ευάλωτων, υπερψήφισαν όμως 51 άρθρα ο ΣΥΡΙΖΑ και 57 το ΠΑΣΟΚ, δηλαδή σχεδόν το 50% του νομοσχεδίου!» .

«Υπερψήφισαν δηλαδή: Το νέο, αυστηρό πλαίσιο διαφάνειας και κυρώσεων για τους servicers σε σχέση με την ενημέρωση των δανειοληπτών. Την επέκταση του συστήματος IRIS στους ελεύθερους επαγγελματίες. Ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ υπερψήφισε και την παροχή δανείων από μη τραπεζικούς οργανισμούς για αύξηση του ανταγωνισμού», σημειώνει ο υπουργός και προσθέτει: «Απορία προκαλεί ότι καταψήφισαν τις βελτιώσεις στον εξωδικαστικό μηχανισμό οι οποίες, μεταξύ άλλων, εξασφαλίζουν σταθερό επιτόκιο 3% στις ρυθμίσεις, επιπλέον κούρεμα έως 28% και υποχρεωτικότητα της ρύθμισης για τους ευάλωτους! Ενώ παράλληλα, καταψήφισαν τις αλλαγές στον Φορέα Απόκτησης και Επαναμίσθωσης Ακινήτων, ο οποίος όταν λειτουργήσει θα είναι ένα ακόμη εργαλείο των ευάλωτων δανειοληπτών για να προστατεύσουν την κατοικία τους. Καθώς και την επέκταση του προγράμματος “Ηρακλής” για τη μείωση των “κόκκινων” δανείων στις τράπεζες». 

«Το πολιτικό μένος τυφλώνει τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ που από τη μια παριστάνουν τους εισαγγελείς και από την άλλη υπερψηφίζουν τις μισές ρυθμίσεις των νομοσχεδίων που καταγγέλλουν! Ενώ την ίδια στιγμή καταψηφίζουν μια σειρά από πολύ χρήσιμες για τους ευάλωτους ρυθμίσεις, όπως είναι η ενίσχυση του εξωδικαστικού μηχανισμού. Για άλλη μια φορά αποδεικνύονται πολιτικοί χορηγοί της κυβέρνησης!», καταλήγει στην ανάρτησή του ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Θεοχάρης: Το συγγνώμη του Τσίπρα δεν είναι αρκετό - Διέσυρε ανθρώπους που δεν του έφταιξαν

«Το συγγνώμη (ο Τσίπρας) το είπε εμμέσως αλλά δεν είναι αρκετό γιατί διέσυρε την τιμή και την υπόληψη ανθρώπων οι οποίοι δεν του έφταιξαν σε τίποτα. Ήδη, οι αντιδράσεις είναι σφοδρ...

Σταϊκούρας: Καμία συγκάλυψη για τα Τέμπη

«Για να αποκτήσουμε τον σιδηρόδρομο τον οποίο είχαμε σε ακόμα καλύτερες συνθήκες χρειάζονται περίπου 450 εκατομμύρια ευρώ για το σιδηροδρομικό δίκτυο», είπε ο Υποδομών και Μεταφορ...

Φόρτωση άρθρων...