Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

Αυτό είναι το νέο φθηνό Toyota - Κοστίζει μόνο 10.000 ευρώ

Το νέο Toyota Vitz είναι το πιο κόμπακτ και προσιτό μοντέλο του Ιάπωνα κατασκευαστή

Αυτοκίνητο

Η Toyota διαθέτει μια πολύ πλούσια γκάμα μοντέλων σε όλες τις αγορές του κόσμου και αυτές τις μέρες παρουσίασε τη νέα γενιά του 5θυρου αυτοκινήτου πόλης Vitz. Το συγκεκριμένο μοντέλο ανήκει στην κατηγορία A και όπως είναι ευκόλως κατανοητό αποτελεί και την πιο προσιτή επιλογή στην γκάμα.

Για να είμαστε όμως ακριβείς, η ονομασία Vitz αφορά το Yaris ιαπωνικών προδιαγραφών και στην συγκεκριμένη περίπτωση κοσμεί την πίσω πόρτα του 5θυρου Suzuki Celerio τρίτης γενιάς, που πωλείται στη Ν. Αφρική, τη Ν. Ζηλανδία και άλλες χώρες με τα σήματα της Toyota.

io

Σχεδιαστικά, το νέο Toyota Vitz δεν διαφέρει πολύ από το Celerio στο οποίο βασίζεται και διαθέτει μία τονισμένη οβάλ μάσκα που ενώνεται νοητά με τα αμυγδαλωτά φώτα. Η γενική σχεδίαση ακολουθεί ένα απλό μοτίβο που αποτελείται από ανάγλυφες επιφάνειες.

Από πλευράς διαστάσεων, το νέο Vitz έχει ελαφρώς μικρότερο μήκος από το Aygo X που φτάνει τα 3.695 χλστ., και το μεταξόνιο ακουμπά τα 2,435 χλστ.. Το πλάτος και το ύψος του φτάνει τα 1.655 χλστ. και 1.555 χλστ. αντίστοιχα.

p

Στον τομέα του εξοπλισμού, το νέο Toyota Vitz διαθέτει πίνακα οργάνων που συνδυάζει αναλογικά και ψηφιακά όργανα, σύστημα κλιματισμού και δύο αερόσακους. Η κορυφαία έκδοση του μοντέλου διαθέτει επιπλέον σύστημα πολυμέσων με έγχρωμη οθόνη αφής 7 ιντσών και αισθητήρες παρκαρίσματος.

-=

Το νέο Toyota Vitz προσφέρεται σε μία έκδοση κινητήρα βενζίνης του 1,0 λίτρου που αποδίδει 67 ίππους και συνδυάζεται είτε με μηχανικό σασμάν πέντε σχέσεων είτε με αυτόματο ρομποτιζέ. Η κατανάλωση καυσίμου, σύμφωνα πάντα με τον κατασκευαστή, κυμαίνεται στα 3,7 λίτρα/100 χλμ.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Mercedes-Benz GLB: Ευρύχωρο και ανανεωμένο compact SUV (photos)

Ανανεωμένη σχεδίαση μπροστινού και πίσω τμήματος - Βελτιωμένος βασικός εξοπλισμός με προβολείς LED High Performance, καθίσματα ανέσεων σε ARTICO/ύφασμα, δερμάτινο τιμόνι και ανεξάρ...

Φόρτωση άρθρων...