Τετάρτη
28 Φεβρουαρίου 2024

Η BMW ετοιμάζει νέο ηλεκτρικό SUV

Ένα νέο ηλεκτρικό SUV, στο μέγεθος της iX3, δοκιμάζει ήδη η BMW στους δρόμους της Γερμανίας - αλλά με τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία και το νέο δάπεδο του πρωτοτύπου Vision Neue Klasse.

Αυτοκίνητο

Το πρωτότυπο αποκαλύφθηκε στο φετινό Σαλόνι Αυτοκινήτου του Μονάχου, παρουσιάζοντας όχι μόνο τις νέες τεχνολογίες ηλεκτροκίνησης αλλά και τη νέα σχεδιαστική ταυτότητα που θα έχουν οι ηλεκτρικές BMW του μέλλοντος.

Ξέρουμε ήδη ότι πάνω στις προδιαγραφές αυτού του πρωτοτύπου θα χτιστεί ένα νέο EV sedan στο μέγεθος της BMW Σειρά 3, αλλά τώρα έγινε σαφές ότι έρχεται και ένα αντίστοιχο ηλεκτρικό SUV που πρόκειται να λανσαριστεί στην ευρωπαϊκή αγορά το 2026. Από τις πρώτες κατασκοπευτικές φωτογραφίες είναι σαφές ότι έχει τη μάσκα και άλλες επιρροές από το Vision Neue Klasse.

g

Παράλληλα, από το πρωτότυπο θα υιοθετήσει το προηγμένο λογισμικό iDrive 9ης γενιάς, το πανοραμικό head-up display, καθώς και τις τεχνολογίες αλληλεπίδρασης με χειρονομίες και φωνητικές εντολές. Επίσης, το εσωτερικό θα αποτελείται σε μεγάλο ποσοστό από βιώσιμα υλικά, και θα δίνεται έμφαση στους χώρους και στην “ζεστή” ατμόσφαιρα.

Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε την ονομασία του, αλλά από το μέγεθός του είναι σαφές ότι εξελίσσεται για να ανταγωνιστεί τα νέα, επίσης ηλεκτρικά Audi Q6 E-tron και Mercedes EQC SUV. Μαζί με το SUV αυτό, η βαυαρική εταιρεία προγραμματίζει και τους αμιγώς ηλεκτρικούς διαδόχους των X3, X5, X6 και X7 (μετά τις πρόσφατες παρουσιάσεις των iX1 και iX2).

o

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της BΜW, Oliver Zipse, η εταιρεία του Μονάχου προγραμματίζει να προσφέρει έξι μοντέλα βασισμένα στην πλατφόρμα Neue Klasse μέχρι το 2025 - από SUV μέχρι Sedan.

Το πρώτο εξ αυτών θα είναι, όπως προαναφέραμε, το ηλεκτρικό στο μέγεθος της BMW Σειρά 3, με 20% περισσότερη αυτονομία σε σχέση με τα μοντέλα της πλατφόρμας CLAR. Το αντίστοιχου μεγέθους ηλεκτρικό SUV, έτσι, θα έχει αυτονομία της τάξης των 600 χιλιομέτρων, και θα προσφέρει τη δυνατότητα φόρτισης με ισχύ έως και 270kW σε αντίστοιχο ταχυφορτιστή.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πρώτη γεύση από το MINI Aceman

Η οικογένεια των MINI μεγαλώνει. Είναι γνωστό πως ένα νέο crossover που θα πάρει το όνομα Aceman και θα τοποθετείται ανάμεσα στο hatchback Cooper και στο SUV Countryman, έρχεται στ...

Φόρτωση άρθρων...