Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Προσλήψεις στο Δημόσιο με τη συνδρομή της τεχνητής νοημοσύνης - 16.000 εντός του 2024

Προσλήψεις

Ταχύτερες διαδικασίες και πιο στοχευμένες προσλήψεις στο Δημόσιο με τη συνδρομή της τεχνητής νοημοσύνης προαναγγέλλει η υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, ενώ αναφέρει ότι για το 2024 ο αριθμός των προσλήψεων με την αναλογία 1:1 θα φτάσει τις 16.000, με περισσότερο ωφελημένο τον χώρο της Υγείας.

Σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η κα. Κεραμέως σημειώνει ότι στον πυρήνα των εξαγγελιών του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ θα είναι η εξειδίκευση των προεκλογικών δεσμεύσεων της ΝΔ με μέτρα στήριξης της κοινωνίας και με τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων, σε τομείς όπως η Υγεία, η Δημόσια Διοίκηση και η Δικαιοσύνη.

Δηλώνει ότι δρομολογούνται η οριζόντια επέκταση στο Δημόσιο του μπόνους παραγωγικότητας και η αναθεώρηση των ετήσιων σχεδίων δράσης των υπουργείων, με αποτέλεσμα να τεθούν νέοι στόχοι με βάση τους οποίους θα αξιολογηθούν τα στελέχη των φορέων.

Αναφέρεται τέλος στα βασικά χαρακτηριστικά των προωθούμενων αλλαγών στο σύστημα επιλογής προϊσταμένων, καθώς και στις παρεμβάσεις που αποσκοπούν στην καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και ειδικά για την αξιολόγηση των υπηρεσιών του Δημοσίου από τους πολίτες.

«Στόχος μας είναι να γίνει το Δημόσιο, πιο ευέλικτο, πιο αποτελεσματικό, πιο αποδοτικό, πιο φιλικό, πιο εξυπηρετικό για τους Πολίτες», τονίζει η υπουργός Εσωτερικών.

«Κάθε πρωτοβουλία μας, είτε αφορά τις προσλήψεις, είτε αφορά τις παρεχόμενες δημόσιες υπηρεσίες, είτε αφορά την αξιολόγηση – στοχοθεσία, το bonus παραγωγικότητας, στοχεύει στο να απολαμβάνει ο Πολίτης καλύτερες, πιο ποιοτικές, πιο αποτελεσματικές υπηρεσίες», είπε η κ. Κεραμέως και πρόσθεσε αναφορικά με την ενίσχυση των προσλήψεων πως : «έχουμε στη διάθεσή μας σημαντικά εργαλεία και από το Ταμείο Ανάκαμψης τα οποία θα συνδράμουν σε αυτή την κατεύθυνση, όπως για παράδειγμα ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης που ήδη βρίσκεται υπό επεξεργασία, για την ανίχνευση των αναγκών του δημοσίου σε βάθος χρόνου».

«Με τη βοήθειά του θα είμαστε λοιπόν σε θέση να ανιχνεύουμε νωρίτερα τις ανάγκες που θα προκύψουν σε κάθε τομέα και συνεπώς να μπορούμε να κάνουμε καλύτερο προγραμματισμό με απώτερο σκοπό να τοποθετούμε τον κατάλληλο άνθρωπο στην κατάλληλη θέση», είπε χαρακτηριστικά.

Στο Υπουργικό Συμβούλιο του Σεπτεμβρίου θα παρουσιάσουμε τον ετήσιο προγραμματισμό προσλήψεων για το 2024, που θα αφορά περίπου 16.000 εγκρίσεις προσλήψεων. Από αυτές τις προσλήψεις, η «μερίδα του λέοντος» θα κατευθυνθεί στην Υγεία.

Σε ότι αφορά το bonus παραγωγικότητας  είπε ότι αυτό εφαρμόστηκε για πρώτη φορά φέτος πιλοτικά σε τρεις κατηγορίες υπαλλήλων.

Στους υπαλλήλους που ασχολούνται α) με την απορρόφηση των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης, β) με την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων και γ)με την επίτευξη της προκαθορισμένης στοχοθεσίας στην υλοποίηση των Ετήσιων Σχεδίων Δράσης των Υπουργείων και των εποπτευόμενων φορέων τους. Το bonus παραγωγικότητας είναι ένα αποτελεσματικό μέτρο βάσει του οποίου εισάγουμε υγιή κίνητρα στο Δημόσιο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

ΑΣΕΠ: Στις 775 οι προσλήψεις μόνιμων στα νοσοκομεία – Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις

Δημοσιεύθηκε η προκήρυξη ΑΣΕΠ 5Κ/2023 για τις 775 μόνιμες προσλήψεις στα νοσοκομεία της χώρας, με την προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής να αρχίζει την Τρίτη 1...

Φόρτωση άρθρων...