Τετάρτη
15 Ιανουαρίου 2025

Κοκκινιστό κουνουπίδι

Για 4 άτομα

Ετοιμασία: 10 λεπτά

Μαγείρεμα: 30 λεπτά

Υλικά

- 1 κουνουπίδι (σε φουντίτσες)

- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι (τριμμένο)

- 1 κουταλάκι σούπας κόλιανδρο (σκόνη)

- Αλάτι, πιπέρι

- 250 γραμμάρια ντομάτα (τριμμένη)

- 1 κουταλάκι πελτές ντομάτας (προαιρετικά)

Εκτέλεση

1. Σοτάρετε στο ελαιόλαδο τις φουντίτσες του κουνουπιδιού σε όλες τις πλευρές τους και βγάλτε τις με τσιμπίδα. Πριν τις χρησιμοποιήσετε αφήστε τις για λίγη ώρα σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας ώστε να φύγει το πολύ λάδι.

2. Στο ίδιο σκεύος και με το λάδι που σοτάρατε το κουνουπίδι ετοιμάστε τη σάλτσα ρίχνοντας το τριμμένο κρεμμύδι, τη ντομάτα, τον πελτέ, το κόλιανδρο και αλατοπιπερώστε. Σιγοβράζετε έως ότου δέσει και μελώσει η σάλτσα και στη συνέχεια προσθέτετε το κουνουπίδι, αφήνοντας το να τραβήξει τις γεύσεις και τα αρώματα για άλλα 15 λεπτά.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γκιουζλεμέδες με φέτα

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 20 λεπτά Υλικά Για τη ζύμη - 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο - 2 φλιτζάνια νερό - 3-4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις ...

Λούλα κεμπάπ

Για 7-8 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 20+ λεπτά Υλικά - 1 κιλό αρνίσιος κιμάς από το ψυγείο - 600 γραμμάρια χοιρινός κιμάς από το ψυγείο - 1 καυτερή πιπερι...

Μπαρμπούνια σαβόρο με πετιμέζι

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 30 λεπτά Υλικά - 1 κιλό μπαρμπούνια ή γόπες (ή και πιο μικρά, σαρδέλες ή μαρίδες) - 1 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι για όλες τι...

Φόρτωση άρθρων...