Πέμπτη
30 Μαρτίου 2023

Μελιτζάνες της στάνης

Για 5-6 άτομα

Ετοιμασία: 40 λεπτά

Μαγείρεμα: 30 λεπτά

Υλικά

- 5 μεγάλες φλάσκες μελιτζάνες

- 1 φλιτζάνι αλεύρι

- 5 αυγά

- 1 κουταλιά λιωμένο βούτυρο

- 2 φλιτζάνια στραγγιστό γιαούρτι

- 1 φλιτζάνι γάλα

- Ελαιόλαδο για τηγάνισμα

- Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

1. Πλένετε τις μελιτζάνες, τις κόβετε σε λεπτές φέτες, τις πασπαλίζετε με αλάτι και τις αφήνετε για μισή ώρα. Έπειτα, τις πλένετε καλά και τις στραγγίζετε. Χτυπάτε σε λεκάνη τα δύο αυγά, προσθέτετε το αλεύρι, λίγο νερό, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε με το σύρμα μέχρι να γίνουν χυλός.

Παράλληλα, βάζετε λάδι στο τηγάνι για να κάψει. Βουτάτε τις μελιτζάνες στο χυλό και τις τηγανίζετε μέχρι να ροδίσουν. Έπειτα, τις βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τις στρώνετε σε πυρίμαχο σκεύος. Αδειάζετε το γιαούρτι σε λεκάνη.

Προσθέτετε το γάλα, τα υπόλοιπα αυγά χτυπημένα, λίγο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε. Στη συνέχεια, αδειάζετε το μείγμα του γιαουρτιού στις μελιτζάνες και περιχύνετε με το βούτυρο. Ψήνετε τις μελιτζάνες της στάνης στους 180 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο, για 30 περίπου λεπτά. Αφήνετε να κρυώσουν λίγο και σερβίρετε με μια δροσερή σαλάτα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Λακέρδα στην άλμη

Για οικογένεια Ετοιμασία: 30 λεπτά Υλικά - 4 φιλέτα από μεγάλη παλαμίδα (καθαρισμένα, χωρίς το αίμα) - 1 κιλό χοντρό αλάτι - Θυμάρι, δεντρολίβανο - Ηλιέλαιο (όσο ...

Κιμαδόπιτα με σπιτικό φύλλο

Για 14+ άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά (με επιπλέον αναμονή) Μαγείρεμα: 50 λεπτά Υλικά Για το φύλλο - 1 ποτήρι ελαιόλαδο - 1 ποτήρι γάλα - 1 αυγό - Αλεύρι όσο πά...

Μύδια τηγανητά με σκορδαλιά

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 40 λεπτά Υλικά - 500 γραμμάρια μύδια (ψίχα) - 330 ml σόδα υγρή (αναψυκτικό) - 250 γραμμάρια αλεύρι φαρίν απ (περίπου)...

Φόρτωση άρθρων...