Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

Ξεκινά τη λειτουργία της η ΑΘENS BOOKSTORE CHILDREN με δύο νέα βιβλία του Κυριάκου Αθανασιάδη και της Ναταλίας Καπατσούλια

Πολιτισμός

Στο χώρο των παιδικών Εκδόσεων εισέρχεται η ΑΘENS BOOKSTORE PUBLICATIONS, επενδύοντας στη συνεργασία της με τον εξαιρετικά επιτυχημένο Έλληνα συγγραφέα, επιμελητή εκδόσεων και δημοσιογράφο Κυριάκο Αθανασιάδη και την κορυφαία εικονογράφο Ναταλία Καπατσούλια.

Ήδη από σήμερα, στις προθήκες των βιβλιοπωλείων βρίσκονται τα δύο πρώτα βιβλία της νέας αυτής προσπάθειας, που θα εκδοθούν υπό την ομπρέλα της ΑΘENS BOOKSTORE CHILDREN, του παιδικού τμήματος της ΑΘENS BOOKSTORE. Και τα δύο βιβλία απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας μεγαλύτερης των 3 ετών και μεταξύ άλλων επιδιώκουν να μεταδώσουν και παιδαγωγικό μήνυμα στους μικρούς αναγνώστες, εξοικειώνοντάς τους με τη φύση και τα ζώα.

Το βιβλιαράκι "Η Γάτα και το Σκυλάκι" ή αλλιώς "Το Σκυλάκι και η Γάτα" είναι το μαγικό βιβλίο με τα δύο εξώφυλλα και τους δύο τίτλους. Είναι δηλαδή δύο βιβλία που στο κέντρο τους ενώνονται και γίνονται ένα! Ο μικρός αναγνώστης αν ξεκινήσει από το πρώτο εξώφυλλο του βιβλίου εξοικειώνεται με την ιστορία της γάτας η οποία του αυτοσυστήνεται και η οποία στο κέντρο του βιβλίου συναντά το σκυλάκι! Αντίστοιχα αν οι μικροί μας φίλοι διαβάσουν την ιστορία του σκύλου, στο κέντρο του βιβλίου, θα συναντηθούν με τη γατούλα και τη δική της ιστορία. Γι αυτό από τη μία πλευρά το βιβλίο ονομάζεται «Η Γάτα και το Σκυλάκι», και από την άλλη «Το Σκυλάκι και η Γάτα». Τα παιδιά μπορούν να ξεκινήσουν να το διαβάζουν, μαζί με τους γονείς τους, από όποια μεριά θέλουν, γιατί τα δύο βιβλία, και τα δύο ζωάκια, συναντιούνται και συμπληρώνονται στο μέσον του βιβλίου! 

Το δεύτερο βιβλιαράκι ονομάζεται «Πόσο Nυστάζω». Πρόκειται για ένα ξεχωριστό, εικονογραφημένο παραμύθι - νανούρισμα, γραμμένο και αυτό από τον εξαιρετικό συγγραφέα Κυριάκο Αθανασιάδη και εικονογραφημένο από την πολυαγαπημένη Ναταλία Καπατσούλια. Στο παραμύθι αυτό πρωταγωνιστούν ο γεμάτος αστεράκια νυχτερινός ουρανός, το φεγγαράκι και πολλά ζωάκια που όλα τους έχουν ένα χαρακτηριστικό: νυστάζουν, χασμουριούνται, και… κολλάνε το ένα το άλλο. Το βιβλίο αυτό εξοικειώνει τα μικρά παιδάκια με τη φύση, το δάσος, τον ουρανό και τα ζωάκια και είναι ιδανικό παραμύθι για πριν τον ύπνο, ένα bedtime story που θα αγγίξει όλα τα παιδιά και θα τους φέρει πολύ γλυκά όνειρα! 

Ξεκινά τη λειτουργία της η ΑΘENS BOOKSTORE CHILDREN

ΤΙΤΛΟΣ: Η ΓΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΥΛΑΚΙ – ΤΟ ΣΚΥΛΑΚΙ ΚΑΙ Η ΓΑΤΑ 
ISBN-13: 978-618-85758-8-2 
Εκδοτικός οίκος: ΑΘΕΝS Bookstore 
Συντελεστές: Συγγραφέας Αθανασιάδης Κυριάκος, Εικονογράφηση: Καπατσούλια, Ναταλία 
Εξώφυλλο – Διαστάσεις: Σκληρόδετο, 32 σελίδες, διαστάσεις 24 cm* 24 cm. 
Τιμή: 12,90 Ε 
Κατηγορία Ταξινόμησης: Ηλικίες 3 ετών και άνω 

Ξεκινά τη λειτουργία της η ΑΘENS BOOKSTORE CHILDREN

ΤΙΤΛΟΣ: ΠΟΣΟ ΝΥΣΤΑΖΩ 
ISBN-13: 978-618-85758-7-5 
Εκδοτικός οίκος: ΑΘΕΝS Bookstore 
Συντελεστές: Συγγραφέας Αθανασιάδης Κυριάκος, 
Εικονογράφηση: Καπατσούλια, Ναταλία 
Εξώφυλλο – Διαστάσεις: Σκληρόδετο, 32 σελίδες, διαστάσεις 21 cm* 21 cm. 
Τιμή: 11,90 Ε 
Κατηγορία Ταξινόμησης: Ηλικίες 3 ετών και άνω

Ξεκινά τη λειτουργία της η ΑΘENS BOOKSTORE CHILDREN

Λίγα λόγια για τους συντελεστές: 

Ο Κυριάκος Αθανασιάδης γεννήθηκε και ζει στη Θεσσαλονίκη με τη γυναίκα του συγγραφέα και δημοσιογράφο Κική Τσιλιγγερίδου παρέα με τα διάσημα σκυλιά του τον Αρσέν, την Αγκάθα και τη Νουάρ και την ακόμα πιο διάσημη γάτα του τη Φαντομά! Επί τρεις δεκαετίες εργάστηκε στον χώρο των εκδόσεων ως επιμελητής, αναγνώστης αξιολογητής πεζογραφίας και στέλεχος εκδοτικού οίκου. 
Έχει εκδώσει πάνω από σαράντα βιβλία πεζογραφίας, με το δικό του και με μία σειρά από ψευδώνυμα και έχει συνεργαστεί με όλους τους μεγάλους εκδοτικούς οίκους. 

Η Ναταλία Καπατσούλια γεννήθηκε στην Αθήνα. Λίγο αργότερα έκανε το πρώτο της σκίτσο πάνω σε ένα βιβλίο της μαμάς της. Επειδή αυτό δεν ήταν σωστό, σύντομα της χάρισαν το πρώτο σετ ζωγραφικής: μαρκαδόρους κι ένα μπλοκάκι. Σπούδασε Γαλλική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Έκανε και μαθήματα γαλλικών σε παιδιά, ίσα ίσα για να καταλάβει ότι την ενδιέφερε πιο πολύ να τους ζωγραφίζει στον πίνακα – και τα παιδιά το ίδιο. Έτσι, πήγε στο Εργαστήρι του Σπύρου Ορνεράκη και σπούδασε σκίτσο και εικονογράφηση. Σήμερα ζει στην Κεφαλονιά και εικονογραφεί με αγάπη και μεράκι παιδικά βιβλία. Έχει προταθεί δύο φορές για το Κρατικό Βραβείο Εικονογράφησης (Ευγένιος Τριβιζάς, Οι χελώνες του βαρώνου, Κατερίνα Αναγνώστου, Η πάπια που ήθελε να γίνει μαμά) και μία φορά για το Βραβείο του περιοδικού Διαβάζω (Φραντζέσκα Αλεξοπούλου-Πετράκη, Θέλω να γίνω ήρωας). 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Θάσος: Αποκαταστάθηκε το αρχαίο θέατρο με το φημισμένο λευκό μάρμαρο του νησιού (Photos)

Ανοίγει και πάλι για το κοινό στα μέσα Μαΐου έπειτα από έντεκα χρόνια που παρέμενε κλειστό, το αρχαίο θέατρο της Θάσου, ένα από τα παλαιότερα στην Ελλάδα. Το αρχαίο θέατρο θα ανο...

Ιταλοί αρχαιολόγοι υποστηρίζουν ότι εντόπισαν τον ακριβή χώρο ταφής του Πλάτωνα

Το ακριβές σημείο ταφής του Πλάτωνα κατέστη δυνατό να εντοπιστεί, σύμφωνα με έρευνα του Ιταλικού Ιδρύματος Ερευνών, η οποία βασίσθηκε σε παπύρους της τοποθεσίας Ερκολάνο, κοντά στη...

Φόρτωση άρθρων...