Σαββάτο
03 Δεκεμβρίου 2022

Ο Christie’s βγάζει σε δημοπρασία έπιπλα που ανήκαν στη Μαρία Αντουανέτα

Πολιτισμός

Στο σφυρί βγάζει ο οίκος Christie’s δύο έπιπλα που στο παρελθόν απολάμβανε η Μαρία Αντουανέτα.

Η δημοπρασία θα γίνει σήμερα. Οι ενδιαφερόμενοι θα κληθούν να δώσουν μάχη για μία συρταριέρα και μία καρέκλα, από δύο ξεχωριστά στάδια της ζωής της.

Η συρταριέρα, 250 ετών κατασκευάστηκε για τη Μαρία Αντουανέτα που γεννήθηκε στην Αυστρία, σε ηλικία μόλις 15 ετών. Τότε ήταν που έφτασε στη Γαλλία, όπου αργότερα παντρεύτηκε τον Λουδοβίκο. Το έπιπλο κατασκευάστηκε γύρω στο 1770 σε στυλ κινεζικής επιρροής. Εκτιμάται ότι για την απόκτησή της θα χρειαστεί τίμημα από 832.000 έως 1,25 εκατομμύρια δολάρια.

Από την άλλη πλευρά, η καρέκλα εκτιμάται ότι θα πωληθεί από 104.000 έως 208.000 δολάρια. Ιστορικά ήταν η τελευταία παραγγελία που έκανε η Μαρία Αντουανέτα, πριν ανατραπεί, κατά τη Γαλλική Επανάσταση. Κατασκευάστηκε με διαφορά περίπου 20 ετών από τη συρταριέρα, σε «ψευδοκλασική, ετρουσκική» τεχνοτροπία και σε στυλ κινεζικής επιρροής.

Τα αντικείμενα θα πωληθούν από τον οίκο Christie’s στο Παρίσι.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ιντιάνα Τζόουνς: Εξαφανίστηκαν οι ρυτίδες του Χάρισον Φορντ στο τρέιλερ της πέμπτης ταινίας της σειράς

Στη δημοσιότητα έδωσε η Disney το τρέιλερ και τον τίτλο της πέμπτης ταινίας της σειράς Ιντιάνα Τζόουνς η οποία θα κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους στις 30 Ιουνίου 2023. Τ...

Φόρτωση άρθρων...