Τρίτη
23 Απριλίου 2024

Λήγει η προθεσμία για το market pass - Οι ημερομηνίες των επόμενων πληρωμών

Τα μεσάνυχτα της Τετάρτης κλείνει η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων Market Pass, προκειμένου να ενταχθούν οι πολίτες στο δεύτερο «κύμα» πληρωμών.

Για να ενταχθείτε στο πρόγραμμα, εισέρχεστε στην πλατφόρμα με κωδικούς Taxisnet, συμπληρώνετε το κινητό σας τηλέφωνο καθώς και ένα email. Με την συμπλήρωση των κωδικών ενημερώνεστε εάν η αίτησή σας εγκρίνεται ή απορρίπτεται.

Εάν επιλέξετε κατάθεση σε ψηφιακή κάρτα, εξασφαλίζετε το 100% της επιδότησης, εάν προτιμήσετε κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό θα δείτε μία μείωση 20%.

Το ύψος της ενίσχυσης ανά νοικοκυριό ανέρχεται σε 10% επί του μηνιαίου ύψους αγορών που διαμορφώνεται σε 220 ευρώ για το μονομελές νοικοκυριό, αυξανόμενο κατά 100 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού και με ανώτατο όριο τα 1.000 ευρώ. Δηλαδή το ποσό που θα λαμβάνει κάθε μήνα ένα μονομελές νοικοκυριό είναι 22 ευρώ, για ζευγάρι 32 ευρώ, για οικογένεια με ένα παιδί 42 ευρώ και με δύο παιδιά 52 ευρώ.

Οι επόμενες πληρωμές

Οι δικαιούχοι που θα επιλέξουν να λάβουν τα χρήματα με πίστωση στην άυλη ψηφιακή κάρτα θα πληρωθούν από τις 20 Μαρτίου αναδρομικά για τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο, ενώ η επόμενη πληρωμή θα γίνει στις 3 Απριλίου για τον μήνα Απρίλιο, στις 3 Μαΐου για τον μήνα Μάιο, στις 3 Ιουνίου για τον μήνα Ιούνιο και στις 3 Ιουλίου για τον μήνα Ιούλιο.

Οι δικαιούχοι που έχουν επιλέξει την κατάθεση του Market Pass σε τραπεζικό λογαριασμό θα λάβουν την ενίσχυση στις 20 Μαρτίου αναδρομικά για τους μήνες Φεβρουάριο, Μάρτιο και Απρίλιο. Στις 3 Μαΐου θα δουν χρήματα στον τραπεζικό λογαριασμό τους για τους μήνες Μάιο, Ιούνιο και Ιούλιο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...