Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Ποια θα είναι τα νέα μέτρα κατά ακρίβειας που θα ανακοινώσει η Κυβέρνηση

Οικονομία

Στις 10 το πρωί της Τετάρτης θα πραγματοποιηθεί υπό τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, η κυβερνητική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για την μέτρα κατά της ακρίβειας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, τη λήψη πρόσθετων μέτρων για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, με επίκεντρο, μεταξύ άλλων, τη μείωση των τιμών στα προϊόντα και την καταπολέμηση των πλασματικών προσφορών.

«Σύντομα μάλιστα και αύριο θα έχουμε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε με τον υπουργό Ανάπτυξης νέες πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της ακρίβειας» ανέφερε και έκανε λόγο για μια καινούρια αφετηρία για την κυβέρνηση με στόχο πάντα «τις σημαντικές μεταρρυθμίσεις για τη βελτίωση της καθημερινότητας για κάθε Ελληνίδα και για κάθε Έλληνα».

Τα πέντε προϊόντα που θα υπάρξει παρέμβαση

Πρόκειται για τα προϊόντα: βρεφικό γάλα, απορρυπαντικά, καθαριστικά, πάνες και καφές. Σε αυτά τα προϊόντα θα επιχειρηθεί η έκπτωση να μπει μέσα στην τιμή.

Τα μέτρα που θα ανακοινωθούν

Αύριο, Τετάρτη, τα μέτρα που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός μεταξύ άλλων θα είναι: πάγωμα προσφορών, επιβολή πλαφόν, μεγάλα πρόστιμα και στόχος είναι να υπάρξει μείωση τουλάχιστον 20%.

«Πυροσβεστικά» μέτρα ετοιμάζει η Κυβέρνηση – Σύγκριση τιμών με άλλες χώρες της Ευρώπης

Με τις τιμές να βρίσκονται στα ύψη σε βασικά αγαθά και την ακρίβεια να γονατίζει ολοένα και περισσότερα νοικοκυριά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε στο υπουργικό συμβούλιο πως αύριο αναμένεται να ανακοινώσει, μαζί με τον αρμόδιο υπουργό, νέες πρωτοβουλίες και μέτρα που θα έχουν ως στόχο την αντιμετώπισή της.

Τα διαθέσιμα στοιχεία δείχνουν πως η Ελλάδα παραμένει μία από τις ακριβότερες χώρες της Ευρώπης, με τις τιμές σε βασικά είδη διατροφής να κυμαίνονται:

  • Έλαια, λίπη: Ελλάδα +31,5%, Ευρώπη +5,9%
  • Μοσχαρίσιο κρέας: Ελλάδα +7,9%, Ευρώπη +4%
  • Ψάρια: Ελλάδα+9,5%, Ευρώπη +5,8%
  • Αβγά: Ελλάδα +8,6%, Ευρώπη +2,1%
  • Τυριά: Ελλάδα +10,1%, Ισπανία +4,4%, Ιταλία +2,9%
  • Γάλα: Ελλάδα +4,8%, Ευρώπη +2,3%

Ενδεικτικά, οι τιμές γάλακτος κυμαίνονται:

  • Ελλάδα: 1,53€/λίτρο
  • Γαλλία: 1,10€/λίτρο
  • Ισπανία:  1,04€/λίτρο
  • Ιταλία: 1,45 €/λίτρο
  • Πορτογαλία: 0,92 €/λίτρο.
     

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Έρχονται νέα «Εξοικονομώ»: Μεγαλύτερη επιδότηση για κοινωνικά ευάλωτους και διεύρυνση εισοδηματικών κριτηρίων

Δύο νέα προγράμματα «Εξοικονομώ» σχεδιάζει το Υπουργείο Περιβάλλοντος για το τρέχον έτος, σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα (28.4.2024) στο ΣΚΑΪ, η Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργεια...

Δώρο Πάσχα: Έως τη Μεγάλη Τετάρτη η καταβολή του – Ποιοι θα το λάβουν αυξημένο και πώς υπολογίζεται

Αντιμέτωπος με ποινικές διώξεις θα βρεθεί όποιος εργοδότης δεν καταβάλλει μέχρι την Μ. Τετάρτη το Δώρο Πάσχα. Φέτος μάλιστα για τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα που λαμβάνουν τον...

Φόρτωση άρθρων...