Πέμπτη
08 Ιουνίου 2023

Η επανάσταση του αυτονόητου στην Ελλάδα, η ουσία στην πολιτική και η ρήξη με το παρελθόν

Front Lines

- Το κλίμα στην ελληνική κοινωνία είναι ακόμη βαρύ στη σκιά του πρόσφατου σιδηροδρομικού δυστυχήματος και κάθε κουβέντα για Εκλογές εκτός από άκαιρη είναι και αποκρουστική. Η κοινωνία βράζει, οι νέοι είναι στα κάγκελα, ο σιδηρόδρομος δεν λειτουργεί και η χώρα έχει ακόμα δρόμο στην πορεία της προς την κανονικότητα. Η επανάσταση του αυτονόητου είναι το ζητούμενο σε μια Ελλάδα που παλεύει να πείσει τον εαυτό της ότι είναι σύγχρονη και ευρωπαϊκή.

- Ένα άλλο ζήτημα που πρέπει να εξετάσει η Κυβέρνηση είναι οι προτεραιότητες στην εφαρμοσμένη πολιτική που ασκεί. Πράγματι τα τελευταία χρόνια έγιναν άλμα στη ψηφιακή σύγκλιση, αλλά όπως αποκαλύφθηκε όχι σε όλους τους τομείς. Καλές οι ηλεκτρονικές ταυτότητες, αλλά σίγουρα πιο σημαντική η φωτοσήμανση στο σιδηρόδρομο. Όπως και να το κάνουμε στο τέλος της διαδρομής η ουσία υπερτερεί της επικοινωνίας.     

- Καθησυχάζουν οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι για τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την κατάρρευση δύο σημαντικών τραπεζών στις ΗΠΑ. Από μια πρώτη ματιά φαίνεται ότι η εξάρτηση των αντίστοιχων ιδρυμάτων στην Ευρώπη είναι ελάχιστη , γι’ αυτό από συγκεκριμένους διαύλους περνά το μήνυμα ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Ίσως το πάθημα του 2008 να έγινε μάθημα και το τραπεζικό σύστημα στην Ε.Ε. να βλέπει με μεγαλύτερη σιγουριά το μέλλον.

- Είχαμε αναφερθεί προ μηνών στο θέμα της επιστροφής των μαρμάρων του Παρθενώνα, σημειώνοντας ότι οι Βρετανοί δεν θα ανάψουν εύκολα το πράσινο φως. Ο Βρετανός πρωθυπουργός ήρθε πολύ πρόσφατα να το επιβεβαιώσει. Η ανάληψη μιας τέτοιας σοβαρής απόφασης δεν αφορά μόνο τη διοίκηση του Βρετανικού Μουσείου, αλλά είναι ξεκάθαρα πολιτικό θέμα. Όλα δε δείχνουν ότι χρειάζεται μεγαλύτερη προσπάθεια και περισσότερος χρόνος για να γίνει το όνειρο των Ελλήνων πραγματικότητα.

- Μεγάλη συζήτηση έχει γίνει στο εσωτερικό της Ε.Ε., για το ενδεχόμενο συμμαχίας μεταξύ του ΕΛΚ και των Συντηρητικών με φόντο τις ευρωεκλογές του 2024. Στο πλαίσιο αυτό υπάρχουν και αντιδράσεις, αλλά όπως όλα δείχνουν η ατζέντα είναι σχεδόν κοινή. Το μεταναστευτικό βρίσκεται ως πρόκληση για το μέλλον ψηλά στη λίστα του ενδιαφέροντος, ενώ πολύ πρόσφατα εντύπωση προκάλεσε η αναφορά του Αυστριακού Καγκελάριου στην Ευρώπη των Εθνών. Μάλλον ήρθε η ώρα για μια πιο πολιτική συζήτηση στις τάξεις της ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Προβοκάτσια κατά ΠΑΣΟΚ από φιλοσυριζαϊκά ΜΜΕ

Διάφορα Μέσα Ενημέρωσης τα οποία εξακολουθούν να είναι ενταγμένα στον μηχανισμό προπαγάνδας του ΣΥΡΙΖΑ και ετοιμάζονται για λουκέτο μετά τις εκλογές έχουν ανάγει σε δόγμα την κουτο...

Πρόωρες και μόνιμες διακοπές για τον Αντώναρο

Όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αυτά που εξελέγησαν και αυτά που δεν εξελέγησαν, αυτά που έχουν ελπίδες να εκλεγούν και αυτά που ζουν και αναπνέουν ήδη για το... 2027, μετέχουν κανονικά...

Φόρτωση άρθρων...