Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Έλλειμμα προτάσεων από τον ΣΥΡΙΖΑ, στα μαχαίρια Χαριλάου Τρικούπη και Κουμουνδούρου

Front Lines

- Έλλειμμα σε συγκεκριμένες  προτάσεις και αδυναμία να δημιουργήσει μια αξιόπιστη ατζέντα μέσα στην προεκλογική περίοδο καταγράφει ο ΣΥΡΙΖΑ. Τα στελέχη του συνεχίζουν στο ίδιο μοτίβο με τα ανέξοδα τσιτάτα και τα θέματα που δεν αφορούν στην ελληνική πραγματικότητα και στην καθημερινότητα των πολιτών. Ένα εξ αυτών είναι η απέλπιδα προσπάθεια τους να εμπλέξουν την ελληνική κυβέρνηση με τον εμφύλιο στο Σουδάν μέσω του predator, θυμίζοντας ουσιαστικά το αλήστου μνήμης σύνθημα παλαιότερων εποχών «Λευτεριά στη Νικαράγουα».       

- Στο σενάριο της «Κυβέρνησης των ηττημένων» ποντάρουν πλέον στα ανώτερα κλιμάκια του Σύριζα, βλέποντας ότι δεν μπορούν να γυρίσουν το παιχνίδι και να διεκδικήσουν την πρώτη θέση. Για να συμβεί βέβαια αυτό πρέπει να συνωμοτήσουν τα άστρα και η Νέα Δημοκρατία να πέσει πολύ χαμηλά στις 21 Μαΐου, σενάριο που με τα σημερινά στοιχεία δεν φαίνεται να ευδοκιμεί. Μία νέα ήττα για το κόμμα της αξιωματικής Αντιπολίτευσης και για τον κ. Τσίπρα είναι προ των πυλών.       

- Το εγκώμιο της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη έπλεξε πρόσφατα ο Economist για τις επιδόσεις της κατά κύριο λόγο στον τομέα της οικονομίας. Στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν επενδύσει σε ένα πολιτικό αφήγημα με τα επιτεύγματα στο επίμαχο πεδίο να βρίσκονται ψηλά και να δίνουν πόντους στην τελική ευθεία για τις εθνικές εκλογές. Από εδώ και στο εξής ο νέος μεγάλος στόχος είναι η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας, ώστε η χώρα να επιστρέψει ολοκληρωτικά στην δημοσιονομική κανονικότητα.      

- Στα μαχαίρια βρίσκονται ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις πρόσφατες εξελίξεις στην υπόθεση Γεωργούλη. Τα στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη έχουν βγει στα κεραμίδια για την δημοσιοποίηση του ονόματος της εμπλεκόμενης δικηγόρου, κατηγορώντας την Κουμουνδούρου για τη διαρροή. Στην αντίπερα όχθη, οι Συριζαίοι το αρνούνται, αλλά βάζουν και κάποια στελέχη τους να σπείρουν πλαγίως αμφιβολίες για το θέμα.        

- Εκτός από την Ελλάδα και στην Τουρκία έχει φουντώσει η πολιτική διαμάχη μεταξύ των δύο βασικών μονομάχων, με σκληρές βολές εκατέρωθεν. Ο Κιλιτσντάρογλου έχει βάλει στο στόχαστρο τον Ταγίπ Ερντογάν, καλώντας τους πολίτες της γειτονικής χώρας να διαλύσουν το σύστημα του στις κάλπες της 14ης Μαΐου. Στην αντίπερα όχθη ο Τούρκος Πρόεδρος έχει αποδειχθεί σκληρό καρύδι και θα δώσει τη μάχη μέχρι τέλους για μια νέα θητεία.        
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Η Ελεονώρα Μελέτη μίλησε για όλα στον Νίκο Χατζηνικολάου: Γιατί θέλω να εκλεγώ ευρωβουλευτής της ΝΔ

Ο Νίκος Χατζηνικολάου φιλοξένησε στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» την Ελεονώρα Μελέτη. Η Ελεονώρα Μελέτη τόνισε αρχικά πως έχει τη στήριξη του άνδρα της και ότι αποφάσισαν από κοιν...

Κωνσταντοπούλου: Δεν προσκαλούμε ακροδεξιά και ναζιστικά στοιχεία να μας ψηφίσουν στις ευρωεκλογές

Δεν προσκαλούμε ακροδεξιά και ναζιστικά στοιχεία να μας ψηφίσουν στις ευρωεκλογές, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ», με τον Δημήτρη Τάκη και τη Χριστίνα...

Φόρτωση άρθρων...