Σαββάτο
27 Απριλίου 2024

Τα πρώτα μηνύματα των δημοσκοπήσεων, η άνοδος των «μικρών», περί στρατηγικής του ΣΥΡΙΖΑ

Front Lines

- Τα πρώτα συμπεράσματα από τις μετρήσεις που έλαβαν χώρα μετά το δυστύχημα στα Τέμπη είναι τα εξής: Η Νέα Δημοκρατία καταγράφει φθορά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι κερδίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ. Πολλοί είναι οι ερωτώμενοι που εκφράζουν το θυμό και την οργή τους για την απώλεια ανθρώπινων ζωών στο σιδηροδρομικό δυστύχημα, εντάσσοντας τους εαυτούς τους στη δεξαμενή των αναποφάσιστων, η οποία ολοένα και δυναμώνει.     

- Κατά τα λοιπά, τα λεγόμενα μικρά κόμματα φαίνονται προς στιγμή να κερδίζουν έδαφος στην πρόθεση ψήφου. Αν συνεχιστεί αυτή η τάση και τις επόμενες εβδομάδες, τότε δεν αποκλείεται την πρώτη Κυριακή των εκλογών να δούμε πέρα από τις σημερινές κοινοβουλευτικές δυνάμεις και άλλες να φλερτάρουν με την είσοδο τους στη Βουλή. Και τότε τα σχέδια για αυτοδυναμία θα πάνε περίπατο.   

- Διαβάσαμε στη διάρκεια των τελευταίων ημερών ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει άνοιγμα σε στελέχη της κεντροδεξιάς για να τα εντάξει στα ψηφοδέλτια. Κάποιους φαίνεται να τους έχει ήδη πείσει, αλλά το εγχείρημα αυτό θα είχε μεγαλύτερη επιτυχία, αν ο κ. Τσίπρας  είχε φροντίσει να κάνει έγκαιρα τις αλλαγές στο κόμμα του, μετά τις εθνικές εκλογές του 2019. Κακά τα ψέματα υποψήφιοι από την ευρύτερη κεντροδεξιά δεν μπορούν να βρίσκονται στην ίδια όχθη με γνωστά ακραία στοιχεία.  

- Το θέμα της συμμετοχής ή όχι του Κώστα Καραμανλή στα γαλάζια ψηφοδέλτια δεν είναι απλό και προκαλεί πονοκέφαλο στο Μαξίμου. Μπορεί ο ίδιος να αποφάσισε μετά τα όσα τραγικά συνέβησαν την προηγούμενη εβδομάδα στα Τέμπη να παραιτηθεί, αλλά το να μείνει εκτός εκλογικής μάχης θα προκαλέσει τεράστια ζημιά στην πολιτική του σταδιοδρομία. Μία ακόμη παράμετρος που επηρεάζει τις εξελίξεις είναι το γεγονός ότι ο ένας ακόμη Καραμανλής, ο πρώην πρωθυπουργός αποφάσισε πολύ πρόσφατα να μην είναι εκ νέου υποψήφιος. Μπορεί η Νέα Δημοκρατία να κατέλθει στις εκλογές χωρίς κανένα Καραμανλή; Ίδωμεν….   

- O Βρετανός πρωθυπουργός Σούνακ με την απόφαση του να μην αλλάξει το σχετικό νόμο που αφορά και στην παραχώρηση των γλυπτών του Παρθενώνα έβαλε τέλος στα σενάρια επιστροφής του στην Ελλάδα. Μπορεί στο νησί να υπάρχει καλό κλίμα για τον επαναπατρισμό τους, αλλά φαίνεται ότι οι συντηρητικοί δεν θέλουν να βάλουν την υπογραφή του για να γίνει αυτό πραγματικότητα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σιμόπουλος: «Ο Φλώρος ήταν έξαλλος, έκανε κεφαλοκλείδωμα και έριξε μπουνιά»

Αυτόπτης μάρτυρας στο πρωτοφανές επεισόδιο στη Βουλή το μεσημέρι της Τετάρτης με πρωταγωνιστή τον ανεξάρτητο προερχόμενο από τους Σπαρτιάτες βουλευτή Κωνσταντίνο Φλώρο ήταν ο βουλε...

Σε δίκη τον Ιούνιο οι βουλευτές των «Σπαρτιατών» και ο Κασιδιάρης για εξαπάτηση εκλογέων

Στο εδώλιο του δικαστηρίου θα καθίσουν στις 19 Ιουνίου οι βουλευτές που εξελέγησαν με το κόμμα των «Σπαρτιατών», όπως και ο έγκλειστος για την εγκληματική οργάνωση «Χρυσή Αυγή», Ηλ...

Βασίλης Γραμμένος: «Ουδέποτε έβρισα τον Κωνσταντίνο Φλώρο, προσπάθησε να με πνίξει»

Την δική του εκδοχή έδωσε ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Βασίλης Γραμμένος, για τα όσα διαδραματίστηκαν την Τετάρτη στη Βουλή, ανάμεσα στον ίδιο και στον ανεξάρτητο βουλευτή Κωνσ...

Φόρτωση άρθρων...