Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

Πορεία προς το λαό από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, προβληματισμός στο ΣΥΡΙΖΑ για Πολάκη

Front Lines

- Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι αποφασισμένος να συνεχίσει την άμεση επαφή με τους πολίτες. Η αρχή έγινε το Σάββατο στο Μαρούσι και μετά την επιστροφή του από τις Βρυξέλλες θα συνεχίσει την πορεία προς το λαό, σε μια προσπάθεια να αλλάξει το κλίμα και να αποκαταστήσει στο μέτρο του δυνατού τις σχέσεις εμπιστοσύνης με τους πολίτες. Αδιαμφισβήτητα πρόκειται για ένα σύνθετο έργο για τον Πρωθυπουργό στη σκιά των τραγικών γεγονότων που θα επηρεάσει σε ένα βαθμό και την εκλογική επιρροή στο δρόμο προς τις εθνικές εκλογές.  

- Μπορεί ο κ. Τσίπρας να έδωσε συγχωροχάρτι στον κ. Πολάκη, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο Κρητικός θα σταματήσει τα τιτιβίσματα. Ένα πρώτο δείγμα είχαμε τα προηγούμενα εικοσιτετράωρα, όπου φάνηκε ότι ο κ. Πολάκης δεν θα αφήσει εύκολα το πληκτρολόγιο. Η κατάσταση αυτή προκαλεί προβληματισμό και εντός του ΣΥΡΙΖΑ που βλέπουν ότι η στροφή προς τη μετριοπάθεια και το κέντρο είχε άδοξο τέλος.   

- Η ιστορία και η ευρύτερη συζήτηση για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα φαίνεται πως παίρνει άλλη στροφή το τελευταίο διάστημα. Οι Βρετανοί δεν αφήνουν με τις δημόσιες τοποθετήσεις τους πολλά περιθώρια για μια θετική έκβαση για την Ελλάδα, για ένα θέμα για το οποίο είχε σηκωθεί ο πήχης ψηλά. Κι αυτό παρά το γεγονός ότι στο νησί υπάρχει θετικό κλίμα μέσα στην κοινωνία για την αποκατάσταση της αδικίας.  

- Τελικά κανένας πολίτης δεν μπορεί να καταλάβει τι συμβαίνει με την σύμβαση 717. Οι Συριζαίοι κατηγορούν την Κυβέρνηση ότι την πήγαν μέχρι ένα σημείο πάνω από το 70% του έργου και εκείνη δεν την προχώρησε σχεδόν καθόλου στην διάρκεια της θητείας της. Στην αντίπερα όχθη, ο Κώστας Καραμανλής υποστήριξε χθες ότι η Νέα Δημοκρατία την παρέλαβε στο 17% και την πήγε στο 70%. Άντε βγάλε άκρη.   

- Ο κακός χαμός γίνεται στη Γαλλία μετά την απόφαση της Κυβέρνησης να προχωρήσει σε αλλαγές στο συνταξιοδοτικό και να αυξήσει τα όρια ηλικίας. Οι Γάλλοι που έχουν ισχυρό συνδικαλιστικό κίνημα βρίσκονται στους δρόμους, τα επεισόδια δεν λείπουν, την ώρα που ο Μακρόν αντιμετωπίζει μία από τις πιο σοβαρές κρίσεις στην θητεία του. Μένει να φανεί αν θα καταφέρει να την υπερπηδήσει.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων κατά Φαραντούρη: Προσβάλλει τους ανώτατους δικαστές

Σκληρή απάντηση έδωσε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων στον Νίκο Φαραντούρη για τις δηλώσεις του σύμβουλου ευρωπαϊκής πολιτικής του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, που μετ...

Το... rebranding του Τσίπρα δια χειρός Publicis (εικόνες)

Τα smartphones είναι μεγάλη διευκόλυνση, αλλά είναι και και ένα όπλο στα χέρια των αδιάκριτων. Οι επώνυμοι αυτού του πλανήτη δεν έχουν πια ησυχία, ούτε μέσα στο αεροπλάνο, στην πτή...

Φόρτωση άρθρων...