Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Απεργία: Αποχώρησαν οι οδηγοί ταξί από το υπουργείο Μεταφορών - Τα αιτήματά τους (Photos)

Ελλάδα

Αποχώρησαν οι οδηγοί ταξί από το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών όπου πραγματοποίησαν διαμαρτυρία. Νωρίτερα, οδηγοί ταξί είχαν προχωρήσει σε κατάληψη του γραφείου της υφυπουργού Μεταφορών, Χριστίνας Αλεξοπούλου. 

«Η Κυβέρνηση έχει τις μεταφορές σε ύψιστη προτεραιότητα. Ακούμε τα αιτήματά σας, προσπαθούμε να δώσουμε λύσεις και θα μιλήσουμε με τους αντιπροσώπους», είπε η υφυπουργός Μεταφορών Χριστίνα Αλεξοπούλου, η οποία συναντήθηκε νωρίτερα με τους οδηγούς ταξί. 

Η υφυπουργός άκουσε τα αιτήματα, η αντιπροσωπεία δεν ικανοποιήθηκε με όσα ειπώθηκαν, και προχώρησε σε κατάληψη του γραφείου της.

Οι οδηγοί συγκεντρώθηκαν το πρωί στην οδό Σπύρου Πάτση στον Βοτανικό και στην συνέχεια άρχισαν να κατευθύνονται προς το υπουργείο Μεταφορών στη Λεωφόρο Μεσογείων.

Λίγο μετά τις 10:30 το πρωί 200 ταξί με τους οδηγούς τους - έχουν κηρύξει απεργία έως και αύριο, Τετάρτη -  ξεκίνησαν την πορεία διαμαρτυρίας τους προς το υπουργείο Μεταφορών. Στη μηχανοκίνητη πορεία συμμετείχαν πάνω από 200 ταξί. 

Τα αιτήματά τους

Μεταξύ των αιτημάτων του Συνδικάτου είναι η μόνιμη παραμονή του συντελεστή  ΦΠΑ στις υπηρεσίες ταξί στο 13%, η άρση της υποχρεωτικότητας ταξινόμησης νέων αυτοκινήτων ταξί μόνο μηδενικών ρύπων από το 2026 και η ελεύθερη διέλευση στις λεωφορειολωρίδες για τα έμφορτα ταξί.

Παράλληλα, ο ΣΑΤΑ ρωτά την κυβέρνηση γιατί αφήνει «παράνομες εφαρμογές που χρησιμοποιούν είτε ταξί είτε ΕΙΧ να μην πληρώνουν κανέναν φόρο, να  βγάζουν τα χρήματά τους στο εξωτερικό, αφήνοντας στους νόμιμους επαγγελματίες αυτοκινητιστές μόνο φορολογικά βάρη».

Ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ, Θύμιος Λυμπερόπουλος, μίλησε για τους λόγους της απεργίας: «Η διαβίωση του ελεύθερου επαγγελματία καθίσταται αδύνατη».

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις 

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις τέθηκαν από το πρωί ισχύ από την Αστυνομία στην Αθήνα λόγω της πορείας διαμαρτυρίας οδηγών ταξί που ξεκίνησε από τον Βοτανικό και κατέληξε έξω από το υπουργείο Μεταφορών.

Η Ελληνική Αστυνομία έλαβε μέτρα αποσυμφόρησης της κίνησης πραγματοποιώντας εκτροπές και διακοπές κυκλοφορίας, όπου είναι απαραίτητες, κατά το μήκος της διαδρομής.

Συγκεκριμένα, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις τέθηκαν σε ισχύ από την οδό Σπύρου Πάτση, όπου θα συγκεντρωθούν τα ταξί, και στη συνέχεια διαδοχικές ρυθμίσεις κυκλοφορίας στο δρομολόγιο μέσω της Λεωφόρου Αθηνών, Πλατεία Καραϊσκάκη, Μάρνη, Πατησίων, Λεωφόρου Αλεξάνδρας καθώς και στη Λεωφόρο Μεσογείων, μέχρι το Υπουργείο Μεταφορών.

Η Αστυνομία απευθύνει έκκληση στους οδηγούς των οχημάτων να αποφύγουν τη μετακίνησή τους στους παραπάνω οδικούς άξονες μέχρι την ολοκλήρωση της κινητοποίησης. Σε περίπτωση εφαρμογής επιπλέον κυκλοφοριακών ρυθμίσεων θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση.

Απεργία: Χωρίς ταξί για 48 ώρες
Απεργία: Χωρίς ταξί για 48 ώρες
Απεργία: Χωρίς ταξί για 48 ώρες

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Δευτέρα 29 Απριλίου, γιορτάζουν οι: Ιάσων, Ιάσονας, Ιάσωνας Σωσίπατρος, Σώπατρος, Σωπάτρα, Σωπατρία, Πάτρα, Πατρούλα, Πατρίτσα Πάγκαλος

Ολυμπιακοί Αγώνες: Το ιστιοφόρο «Belem» με την Ολυμπιακή Φλόγα διασχίζει τον Ισθμό της Κορίνθου - Εντυπωσιακές εικόνες

Κι ενώ συνεχίζει το ταξίδι της η Ολυμπιακή Φλόγα, με τελικό προορισμό τη Μασσαλία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024», το θρυλικό ιστιοφόρο «Belem» που ανέλαβε τη μεταφορά τη...

Το ρομπότ Σοφία έκλεψε τις εντυπώσεις στο Ηράκλειο - Δέχτηκε... προξενιά και αποθέωσε την Κρητική κουζίνα

Τις εντυπώσεις και στο Ηράκλειο, όπου βρέθηκε για την 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής, έκλεψε το ρομπότ Σοφία. Από την πρώτη στιγμή της άφιξής της στο Κλειστό Γυμναστήριο στα Δύο Αοράκ...

Φόρτωση άρθρων...