Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

ΑΣΕΠ: Στις 4 Μαρτίου ο μεγάλος γραπτός διαγωνισμός για 5.124 προσλήψεις

Ελλάδα

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τη διεξαγωγή, στις 4 Μαρτίου, του μεγάλου πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού, τον οποίο προκήρυξε το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ), για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο Δημόσιο και ευρύτερο Δημόσιο Τομέα, με τη συμμετοχή συνολικά 108.229 υποψήφιων, κατηγοριών Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης.

Χαρακτηριστική καινοτομία αυτού του μεγαλύτερου, στην 28χρονη πορεία της ανεξάρτητης αρχής, διαγωνισμού - ο οποίος δεν περιλαμβάνει αριθμό θέσεων προς πλήρωση, ούτε φορείς που ζητούν προσωπικό - είναι η δημιουργία της λεγόμενης «δεξαμενής» επιτυχόντων, για μελλοντικές προκηρύξεις των εκάστοτε φορέων. Αρχής γενομένης της πλήρωσης 5.124 κενών θέσεων για τις εναπομείνασες ανάγκες του του 2022 καθώς και αυτές του 2023, πάντα των κατηγοριών ΠΕ και ΤΕ.

Στο πλαίσιο του προγραμματισμού των προσλήψεων αυτής της περιόδου, από το σύνολο των θέσεων οι 3.502 αφορούν επιτυχόντες Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ), οι 1.565 Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΤΕ) και 57 θέσεις Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού (ΕΕΠ).

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κόρινθος: Σορός ηλικιωμένης εντοπίστηκε στην θαλάσσια περιοχή του Αγίου Νικολάου

Πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας ανασύρθηκε την Πέμπτη στη θαλάσσια περιοχή του Αγίου Νικολάου στην Κόρινθο. Για το περιστατικό ενημερώθηκε το πρωί η Λιμενική Αρχή της Κορίνθου από το...

Φόρτωση άρθρων...