Παρασκευή
01 Μαρτίου 2024

Δίκη Χρυσής Αυγής: Διατάχθηκε η βίαιη προσαγωγή της συντρόφου του Παύλου Φύσσα

Τη βίαιη προσαγωγή της συντρόφου του Παύλου Φύσσα διέταξε το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας. Η σύντροφος του Παύλου Φύσσα δεν εμφανίστηκε σήμερα στο δικαστήριο παρά το γεγονός ότι έχει κλητευθεί κανονικά. 

Με αίτημα της υπεράσπισης και σύμφωνη εισαγγελική πρόταση το δικαστήριο αποφάσισε τη βίαιη προσαγωγή της μάρτυρος για τη συνεδρίαση της 3ης Φεβρουαρίου 2023.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας κατέθεσε η αστυνομικός Αγγελική Λεγάτου, η οποία το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα έλαβε εντολή να μεταβεί στην καφετέρια «Κοράλλι». Η μάρτυρας περιέγραψε στην κατάθεσή της πως όταν έφτασαν στην καφετέρια, είδαν κατά μήκος της Τσαλδάρη 40-50 μαυροφορεμένα άτομα.

Κάποια άτομα, περίπου 20, άρχισαν να τρέχουν προς την Τσαλδάρη, τα ακολούθησαν, σταμάτησαν στο 62 και τσακώνονταν. Τότε η αστυνομικός και ο συνάδελφος έπιασαν τον Παύλο Φύσσα. Ο μουσικός σήκωσε την μπλούζα, τους έδειξε το τραύμα και τους είπε ότι ο Ρουπακιάς τον μαχαίρωσε.

«Δεν είχαμε οπτική επαφή, φορούσαμε τα κράνη μας, φωνάξαμε να σταματήσουν, δεν μας άκουσαν, τραβήξαμε πίσω εντελώς τυχαία τον Φύσσα και τότε μας είπε ότι τον είχε μαχαιρώσει και σήκωσε την μπλούζα και μας έδειξε το τραύμα. Ο Ρουπακιάς είχε πάει στο αυτοκίνητό του να φύγει και τον πρόλαβαν οι συνάδελφοι», κατέθεσε η μάρτυρας.

Η μάρτυρας δέχθηκε «βροχή» ερωτήσεων από την πρόεδρο του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων σχετικά με το πώς ενήργησε εκείνο το βράδυ, με την αστυνομικό να απαντά πως δεδομένων των συνθηκών εκείνη και οι συνάδελφοί της έπραξαν το καλύτερο δυνατόν.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Δούκας: Τα ονόματα των θυμάτων των Τεμπών δεν θα σβηστούν από τη μνήμη μας - Θα εισηγηθώ τη δημιουργία μνημείου

«Μία συγγνώμη δεν είναι αρκετή. Ο Δήμος Αθηναίων θα φροντίσει με πράξεις, ώστε τα ονόματα των θυμάτων των Τεμπών να μην σβηστούν ποτέ από τη συλλογική μας μνήμη», τονίζει ο Δήμαρχο...

Φόρτωση άρθρων...