Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

Δολοφονία στο λιμάνι: Δύο καρατομήσεις και πειθαρχικός έλεγχος για τέσσερα στελέχη του Λιμεναρχείου Πειραιά

Απομακρύνονται ο λιμενάρχης και ο διοικητής Πειραιά. Το πόρισμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για τον θάνατο του 36χρονου Αντώνη στο λιμάνι του Πειραιά.

Παραδόθηκε σήμερα στον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, το πόρισμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) για τη διερεύνηση των ευθυνών του προσωπικού του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά σχετικά με τον θάνατο 36χρονου Αντώνη Καργιώτη στο λιμάνι του Πειραιά το βράδυ της Τρίτης.

Το τραγικό περιστατικό έγινε όταν μέλη του πληρώματος του πλοίου Blue Horizon έσπρωξαν από τον καταπέλτη τον 36χρονο με αποτέλεσμα να πέσει στη θάλασσα και να πνιγεί.  

Έπειτα από την παράδοση του πορίσματος, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης έδωσε εντολή στον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχο Λ.Σ. Γεώργιο Αλεξανδράκη να παραπεμφθούν σε άμεσο πειθαρχικό έλεγχο τέσσερα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, για τους οποίους προκύπτουν ευθύνες σύμφωνα με το πόρισμα της ΕΔΕ.

Παράλληλα, ο υπουργός έδωσε εντολή στον Αρχηγό για την απομάκρυνση του Κεντρικού Λιμενάρχη Πειραιά και του Διοικητή του Α΄ Λιμενικού Τμήματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Έφεση στο βούλευμα αποφυλάκισης του Μιχαλολιάκου θα ασκήσει ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας

Έφεση στο βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας, με το οποίο αποφυλακίζεται με περιοριστικούς όρους Νίκος Μιχαλολιάκος, θα ασκήσει ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας, ...

Φόρτωση άρθρων...