Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Εκτέλεση αμάχων από εξτρεμιστές της Χαμάς σε απευθείας σύνδεση – Συγκλονιστικά ηχητικά ντοκουμέντα

Ελλάδα

Συγκλονίζουν ηχητικά ντοκουμέντα και αποδεικνύουν τη βαρβαρότητα της Χαμάς. Σε νέο τηλεφώνημα που δόθηκε στη δημοσιότητα, ακούγονται μέλη της Χαμάς να περιγράφουν με κυνισμό εκτελέσεις σε ζωντανή μετάδοση την ώρα της εισβολής σε κιμπούτς.

Το Σάββατο 7 Οκτωβρίου ένας από τους εισβολείς της Χαμάς τηλεφωνεί στον διοικητή του καθώς μπαίνει στο κιμπούτς και αρχίζει να «γαζώνει» κόσμο. ¨

Τον βάζει σε ανοικτή ακρόαση:

– Αμπού Χαλίλ, ορκίζομαι στον Θεό ότι θα τους καταστρέψω. Πήγαινε έξω… Βγες έξω παλιάνθρωπε. Πήγαινε έξω. Προχώρα μπ@στ@ρδ$. Έλα.
– Εδώ είμαι.

– Ηχογράφησε την συνομιλία. Είμαστε μέσα. Οι μ@λ@κ$ς ζουν ευτυχισμένοι κι εμείς είμαστε πρόσφυγες. Θα τους ατιμώσω έναν προς έναν. Άκου τους πυροβολισμούς. Άκουσες; Θέλω να πυροβολήσω την πόρτα. Άνοιξε την. Τα παιδιά θέλουν να μιλήσουν στους γονείς τους και να τους αποχαιρετήσουν. Σε ξαναπαίρνω Καλίλ.

Το τηλεφώνημα έδωσε στη δημοσιότητα ο ισραηλινός στρατός. Ηγετικό στέλεχος της Χαμάς ισχυρίστηκε ότι η ηγεσία της οργάνωσης δεν είχε δώσει εντολή στα μέλη της να σκοτώσουν αδιακρίτως αμάχους στα κιμπούτς. Όταν ο δημοσιογράφος του BBC επέμεινε να τον ρωτά για το μακελειό, ο εκπρόσωπος της Χαμάς πέταξε το μικρόφωνο και έφυγε.

– Δεν υπήρχε διαταγή, καμία διαταγή, να σκοτωθούν άμαχοι.

– Λέτε πως ήταν στρατιωτική επιχείρηση. Όμως το αποτέλεσμα ήταν πως σκοτώθηκαν εκατοντάδες άμαχοι.

– Η περιοχή είναι πολύ μεγάλη. Υπήρχαν πολλοί άνθρωποι εκεί και υπήρξαν συγκρούσεις και αντιπαραθέσεις.

– Δεν είναι αντιπαραθέσεις. Εισβάλατε σε σπίτια.

– Αλλά μπορώ να σας πω ότι δεν είχαμε καμία πρόθεση ή απόφαση να σκοτώσουμε αμάχους.

– Πως δικαιολογείτε τη δολοφονία ανθρώπων στον ύπνο τους, οικογένειες. Πώς το δικαιολογείτε αυτό;

– Θέλω να σταματήσω αυτήν τη συνέντευξη.

Την ίδια ώρα, ο ισραηλινός στρατός, στην επίσημη σελίδα του στο YouTube, ανεβάζει εικόνες από στρατόπεδα εκπαίδευσης της Χαμάς. Μικρά παιδιά και έφηβοι, με ψεύτικα όπλα στα χέρια, κάνουν ασκήσεις για τακτικές επίθεσης, ενέδρες, μάχη σώμα με σώμα.

Οι εικόνες είναι από παλαιότερα προπαγανδιστικά βίντεο της Χαμάς, τότε που η οργάνωση έκανε λόγο για κατασκηνώσεις και γυμναστικές ασκήσεις.

Επί χρόνια στρατολογούσε και εκπαίδευε νεαρούς Παλαιστίνιους, κάτω από τη μύτη των ισραηλινών υπηρεσιών ασφαλείας, μέχρι που ήλθε το Σάββατο της 7ης Οκτωβρίου.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Αναχωρεί το πρώτο «κύμα» των εκδρομέων για τις πασχαλινές διακοπές – Η πρόβλεψη του καιρού για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Με γεμάτες βαλίτσες ανά χείρας έχουν ήδη ξεκινήσει να αναχωρούν οι εκδρομείς του Πάσχα. Με χαμόγελα και τις βαλίτσες γεμάτες οι εκδρομείς του Πάσχα εγκαταλείπουν την Αθήνα. Κάπο...

Εξαρθρώθηκε συμμορία ανηλίκων και νεαρών που διακινούσε ναρκωτικά σε Ψυχικό, Παπάγου και Χαλάνδρι

Αστυνομική επιχείρηση για την εξάρθρωση συμμορίας, που αποτελούνταν κυρίως από ανήλικα μέλη, και φέρεται να πραγματοποιούσε διακίνηση ναρκωτικών πραγματοποίησε το τελευταίο διάστημ...

Φόρτωση άρθρων...