Τετάρτη
15 Μαΐου 2024

ΕΠΑΛ Σταυρούπολης: Στο στόχαστρο της ΕΛ.ΑΣ. 7 ακροδεξιές οργανώσεις για τα επεισόδια

Ελλάδα

Επτά οργανώσεις που δρουν στη Θεσσαλονίκη έχει καταγράψει και ερευνά η Αστυνομία με αφορμή τα επεισόδια στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης.

Σύμφωνα με το MEGA, πρόκειται για τις οργανώσεις Ιερό Τάγμα, Άρμα – Σύνδεσμος Εθνοφυλετικής Αναπλάσεως, Ιερός Λόχος 2012, που έχει πιο σημαντικό ρόλο σε τέτοιου είδους κινητοποιήσεις, Αυτόνομοι Εθνικιστές Θεσσαλονίκης, Εθνικιστική Νεολαία Θεσσαλονίκης, Vanguard Hellas και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ακροδεξιών στη Θεσσαλονίκη.

Μία από αυτές τις οργανώσεις έχει σχέση, σύμφωνα με το MEGA, με ακροδεξιά ομάδα στην Αθήνα που είχε κατηγορηθεί πριν από δύο χρόνια για εμπρηστικές επιθέσεις σε Αθήνα και Πειραιά.

Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι σε ένα από τα ΕΠΑΛ ενθαρρύνθηκαν οι ακροδεξιοί από εκπαιδευτικό που είχε σχέση με αυτούς, ενώ ορισμένοι από τους συλληφθέντες ή προσαχθέντες βρέθηκε ότι σχετίζονται με επεισόδια οπαδικής βίας και πολλοί ήταν παρόντες μαζί με τους γονείς τους σε κινήματα κατά του εμβολιασμού.

Επίσης, πολλοί από αυτούς προχωρούν σε εκπαίδευση που θυμίζει τους πυρήνες στις οργανώσεις της Χρυσής Αυγής πριν από μερικά χρόνια.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κυψέλη: Ζημιές σε 40 αυτοκίνητα από τζιπ που μπήκε με 100 χιλιόμετρα στην Κεφαλληνίας

Μεγάλη αναστάτωση προκλήθηκε στην Κυψέλη από την τρελή πορεία αυτοκινήτου. Περίπου 40 αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα επί της οδού Κεφαλληνίας, στο κέντρο της Αθήνας, στην Κυψέλη, ...

Σκάνδαλο στη Σουηδία με το «εργοστάσιο» ακροδεξιών τρολ - Πώς αξιοποιούσαν την τεχνητή νοημοσύνη

Πολιτική «καταιγίδα» έχει προκαλέσει στη Σουηδία η αποκάλυψη «εργοστασίου» ακροδεξιών τρολ. Σουηδικό τηλεοπτικό δίκτυο αποκάλυψε ότι το ακροδεξιό κόμμα των Σουηδών Δημοκρατών (SD),...

Φόρτωση άρθρων...