Τρίτη
14 Μαΐου 2024

Εύβοια: Τα μυστικά της αλιείας των μαργαριταριών

Ελλάδα

Για την αλιεία των μαργαριταριών μίλησε ο Δημήτρης Πάφρας, υποψήφιος διδάκτωρ Θαλάσσιας Βιολογίας, στην «Κοινωνία Ώρα MEGA».

Ο υποψήφιος διδάκτωρ έχει αντικείμενο μελέτης την διερεύνηση της γεωλογίας, αλιείας και της οικολογίας του μαργαριτοφόρου οστράκου.

Συγκεκριμένα, εξήγησε ο Δημήτρης Πάφρας: «Είναι ένα όστρακο που ευδοκιμεί και στον νότιο Ευβοϊκό κόλπο, το οποίο μέσα εμπεριέχει μαργαριτάρια. Είναι συγκεκριμένο το είδος του οστράκου που περιέχει μαργαριτάρια, το στρειδόχτενο».

Ακόμα, μέσω του διδακτορικού του Δημήτρη Πάφρα μετριέται ο πληθυσμός που υπάρχει στο βυθό της θάλασσας, με απώτερο σκοπό να γίνει μία μελέτη και να γίνει ένα νέο είδος που θα βοηθήσει τους αλιείς.

Όπως εξήγησε ο μελετητής για να εκτιμηθεί η αξία ενός μαργαριταριού λαμβάνονται υπόψιν πολλοί παράγοντες, όπως είναι το μέγεθός του, η λαμπρότητά του και το βάρος του.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Έγκλημα στη Χαλκίδα: 63χρονη εντοπίστηκε δολοφονημένη στο σπίτι της - Την μαχαίρωσαν και την έριξαν από τις σκάλες

Θρίλερ εκτυλίσσεται στη Χαλκίδα με την υπόθεση δολοφονίας μίας 63χρονης γυναίκας στο σπίτι της στη Χαλκίδα. Η 63χρονη εντοπίστηκε νεκρή στο ισόγειο, με τουλάχιστον πέντε μαχαιριές ...

Θεσσαλονίκη: 33χρονος πίσω από την κλοπή χρηματοκιβωτίου με λεία 550.000 ευρώ από μονοκατοικία στο Πανόραμα

Εξιχνιάστηκε η κλοπή χρηματοκιβωτίου στο Πανόραμα, με τους αστυνομικούς στη Θεσσαλονίκη, να φτάνουν στην άκρη του νήματος. Ένας 33χρονος σεσημασμένος για πλαστογραφία και ναρκωτ...

Φόρτωση άρθρων...