Δευτέρα
06 Μαΐου 2024

Εύβοια: Τα σόναρ του Λιμενικού εντόπισαν συντρίμμια του ελικοπτέρου που έπεσε

Ελλάδα

Συντρίμμια του ιδιωτικού ελικοπτέρου που έπεσε σε θαλάσσια περιοχή στην Εύβοια έχουν εντοπίσει τα σόναρ των σκαφών του Λιμενικού, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Μετά την παραπάνω εξέλιξη έχουν αρχίσει μεγάλες έρευνες σε βάθος 50 με 60 μέτρων για να βρεθούν συντρίμμια του ελικοπτέρου και ο χειριστής του.

Από αέρος στις έρευνες συνδράμει η Πολεμική Αεροπορία με Super Puma και το Πολεμικό Ναυτικό με ελικόπτερο S-70.

Ακόμα, επιχειρούν σκάφη και δύτες του Λιμενικού, ενώ φέρεται να βρέθηκαν κομμάτια από την άτρακτο.

Στο μεταξύ, τις έρευνες των αρχών δυσχεραίνουν οι καιρικές συνθήκες, ενώ παράλληλα, μεγάλο εμπόδιο αποτελούν και τα υλικά που έπεσαν στο νερό από τις πλημμύρες.

Κάτοικοι της περιοχής που μίλησαν στην ΕΡΤ δήλωσαν πως ακούστηκε ένα μπαμ, ενώ μια γυναίκα είπε ότι είδε το ελικόπτερο να χάνει ύψος και μετά από λίγο να πέφτει στη θάλασσα.

Τι αποκαλύπτει συνάδελφός του

Συνάδελφος του χειριστή του μοιραίου ελικοπτέρου μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Οpen.

«Ήμασταν μαζί στο ελικοδρόμιο στις Αφίδνες, καταθέσαμε σχέδιο πτήσης και απογειωθήκαμε με μισή ώρα διαφορά αλλά εγώ είδα τις κακές καιρικές συνθήκες και γύρισα πίσω. Πήγαινε στον Βόλο για να πάρει τον ιδιοκτήτη του ελικοπτέρου. Απογειώθηκε περίπου στις 9 το πρωί.

Μισή ώρα αργότερα επικοινωνήσαμε και μου είπε ότι προσγειώθηκε σε ένα ύψωμα διότι λόγω των κακών καιρικών συνθηκών δεν είχε ορατότητα. Μου είπε ότι μόλις βελτιωνόταν ο καιρός θα απογειωνόταν ξανά από εκεί για Βόλο. Δεν μου ανέφερε βλάβη στο ελικόπτερο».

Το χρονικό της μοιραίας πτήσης

- Το Agusta Bell απογειώθηκε από ελικοδρόμιο στις Αφίδνες στις 08:00 το πρωί. Η ενημέρωση προς τις Αρχές Εναέριας Κυκλοφορίας ήταν ότι κατευθύνεται στο Μαντούδι.

- Στις 09:00 προσγειώθηκε όντως στο χωριό της Β. Εύβοιας.

- Στις 10:13 ο χειριστής ενημέρωσε ότι απογειώνεται με προορισμό τη Βιομηχανική περιοχή του Βόλου κι από εκεί θα επέστρεφε τη βάση του στην Αττική. Στο σχέδιο πτήσης που είχε υποβληθεί αναφερόταν ότι κατά την επιστροφή θα ήταν ακόμη ένα άτομο ως επιβάτης.

Συγκλονιστικές οι μαρτυρίες

«Το είδα που πήγαινε 50 μέτρα ψηλά και μετά έπεφτε 5-10 μέτρα», είπε κάτοικος.

«Σιγά - σιγά έχανε ύψος και κάπου εδώ πέρα, έπεσε μέσα στη θάλασσα», δήλωσε άλλος κάτοικος.

«Μια ανέβαινε μια κατέβαινε και ξαφνικά ακούστηκε ένα “μπαμ”», ανέφερε τρίτος κατοικος.

«Έχει πέσει μπροστά από το σπίτι μου» αναφέρει ο δήμαρχος Μαντουδίου-Αγίας Άννας, Γιώργος Τσαπουρνιώτης, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Φυλακές Κορυδαλλού: Βρέθηκε πιστόλι κρυμμένο μέσα σε τοίχο κελιού -Τι είδαν οι αστυνομικοί

Ένα πιστόλι βρέθηκε κρυμμένο μέσα στον τοίχο κελιού στις φυλακές Κορυδαλλού. Οι αρχές του σωφρονιστικού ιδρύματος καθώς και αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα και βρήκαν το όπλο...

Πάτρα: Γνωστή διαφημίστρια σε ΜΜΕ η 48χρονη που έκανε βουτιά θανάτου με τον αυτοκίνητο της στο λιμάνι

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Πάτρας με την είδηση θανάτου 48χρονης που έπεσε με το αυτοκίνητό της βόρειο λιμάνι της πόλης και ανασύρθηκε νεκρή. Σύμφωνα με τα τοπικά μ...

Φόρτωση άρθρων...