Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

Financial Times: Η κακοκαιρία Daniel φέρνει στην Ελλάδα μεγάλες ελλείψεις στη φέτα

Ελλάδα

Η καταστροφική κακοκαιρία Daniel άφησε πίσω της τραγικές εικόνες, αλλά και επιπτώσεις, τόσο στον περιβαντολλογικό τομέα, όσο και στην κτηνοτροφία και συγκεκριμένα στα προϊόντα που παράγει η χώρα μας μέσα απ' αυτή.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, περίπου το 40% των μαλακών τυριών της χώρας παρασκευάζεται από αιγοπρόβειο γάλα που παράγεται στην περιοχή της Θεσσαλίας, η οποία καταστράφηκε από τις πλημμύρες που έπληξαν πολλές μεσογειακές χώρες τον Σεπτέμβριο.

Οι Έλληνες κτηνοτρόφοι έχασαν περίπου 80.000 κατσίκες και πρόβατα στην καταστροφή.

Το μεγάλο πλήγμα που έχουν δεχθεί από την κακοκαιρία φαίνεται πως έχουν επηρεάσει τις τιμές στην αγορά και το πιο σημαντικό είναι ότι, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, θα υπάρχει έλλειψη στα ράφια των σούπερ μάρκετ.

Σε αυτή την περίπτωση, όπως αναφέρουν οι Financial Times, θα προτιμηθεί η λύση των εξαγωγών.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Γαλακτοκομικών Προϊόντων, πολλοί κτηνοτρόφοι εμφανίζονται απογοητευμένοι από τις μεγάλες καταστροφές που υπέστησαν και δηλώνουν πως δεν είναι διατεθειμένοι να ξεκινήσουν τα πάντα από την αρχή και να συνεχίσουν το επάγγελμά τους.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κρήτη: 44χρονη έπαθε ανακοπή μπροστά στα μάτια του παιδιού της στο κέντρο του Ηρακλείου

Συναγερμός σήμανε στο κέντρο του Ηρακλείου όταν μια 44χρονη γυναίκα έχασε τις αισθήσεις της στην πλατεία Κορνάρου, με τους διερχόμενους να καλούν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Σύμφωνα με...

Φόρτωση άρθρων...