Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Η ΕΥΠ ερευνά τους δύο Τούρκους που κατηγορούνται για κατασκοπεία με drone

Ελλάδα

Στην αρμοδιότητα της ΕΥΠ έχει περάσει η υπόθεση με τους δύο Τούρκους που κατηγορούνται ότι κατασκόπευαν την ναυτική βάση του Πόρου, μέσω drone που εντοπίστηκε στην κατοχή τους.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, κλιμάκιο της ΕΥΠ έχει αναλάβει τις έρευνες, ώστε να τους ανακρίνει και να καταλήξει στα πραγματικά δεδομένα της υπόθεσης, όπως και για να εξεταστεί τυχόν βιντεοληπτικό υλικό που έχουν στη διάθεσή τους.

Ανάλογα με τα δεδομένα, τη συνέχεια της προανάκρισης θα αναλάβει η Κρατική Ασφάλεια για τον σχηματισμό της δικογραφίας.

Επίσης, στο δελτίο ειδήσεων του Alpha αναφέρθηκε πως πληροφορίες αναφέρουν ότι ενδεχομένως έχουν βιντεοσκοπήσει και άλλα στρατόπεδα, γιατί δεν φέρεται «να έδρασαν πρώτη φορά».

Πώς τους έπιασαν οι αρχές

Υπεύθυνοι της βάσης του Πολεμικού Ναυτικού ενημέρωσαν την ΕΛ.ΑΣ. το περασμένο Σάββατο, ότι δύο άτομα πετούσαν drone πάνω από την ναυτική βάση του Πόρου.

Τότε, εκδόθηκε σήμα αναζητήσεων προς διάφορες υπηρεσίες και Αστυνομικά Τμήματα με περιγραφή των δύο μοτοσικλετών μεγάλου κυβισμού, μάρκας BMW, που χρησιμοποίησαν.

Τελικά περιπολικό εντόπισε τις δύο μηχανές στην Μονεμβασιά και συνελήφθησαν για κατασκοπεία.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τραγωδία στη Μανωλάδα: Τροχαίο δυστύχημα με νεκρό 56χρονο δικυκλιστή - Συνελήφθη ο οδηγός του αυτοκινήτου

Τροχαίο δυστύχημα με ένα νεκρό συνέβη νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου στη Μανωλάδα στην θέση «Παλαιοσταφίδα». Σύμφωνα με το patrisnews, υπό άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες, το δυ...

Φονικό στο Μαρούσι: Ο 23χρονος που έπεσε νεκρός δεν βρισκόταν στο κέντρο - Ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του δράστη

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για το φονικό που έγινε στο Μαρούσι τα ξημερώματα της Κυριακής. Ο 23χρονος που έπεσε νεκρός δεν βρισκόταν στο νυχτερινό κέντρο. Ο δράστης του φονι...

Ανατροπή νταλίκας στον Άγιο Κωνσταντίνο - Κλειστή η εθνική οδός στο ρεύμα προς Αθήνα - Πώς διεξάγεται η κυκλοφορία

Tροχαίο ατύχημα με ανατροπή νταλίκας σημειώθηκε στην έξοδο της δεύτερης σήραγγας της εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας, στο ύψος του Αγίου Κωνσταντίνου, λίγο μετά τις 8:30 το βράδυ της ...

Φόρτωση άρθρων...