Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

Ιατροδικαστής στη Δίκη Πισπιρίγκου: «Από κεταμίνη ο θάνατος της Τζωρτζίνας»

«Της χορηγήθηκε όταν ήταν ακόμη ζωντανή», κατέθεσε ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Με την κατάθεση του ιατροδικαστή Σωτήρη Μπουζιάνη συνεχίστηκε στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για τον θάνατο της Τζωρτζίνας. 

Ο ιατροδικαστής επιβεβαίωσε το συμπέρασμα της έκθεσης του ότι η αιτία θανάτου της μικρής Τζωρτζίνας είναι η θανατηφόρα δηλητηρίαση με κεταμίνη. Ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης διενήργησε τη νεκροψία-νεκροτομή στην κόρη της κατηγορούμενης. Στο αίμα της Τζωρτζίνας βρέθηκαν 6,5 μικρογραμμάρια ανά ml που θεωρείται πολύ μεγάλη δόση κεταμίνης, ικανή να σκοτώσει έναν οργανισμό μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο Σωτήρης Μπουζιάνης καταθέτοντας στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας επιβεβαιώνει την ιατροδικαστική του έκθεση, ότι διενήργησε δηλαδή τη νεκροψία – νεκροτομή και από την μακροσκοπική εξέταση δεν εντοπίστηκε κάποιο παθολογικό αίτιο στα ζωτικά όργανα του παιδιού.

Από τις εξετάσεις που διενεργήθηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Αθήνας, βρέθηκαν κάποιες ουσίες, όπως ήταν η κεταμίνη, ωστόσο δόθηκαν στο εξειδικευμένο εργαστήριο Τοξικολογίας της Θεσσαλονίκης προκειμένου να γίνει ποσοτικός έλεγχος. Ο κ. Ράικος έκανε την συγκεκριμένη τοξικολογική έκθεση όταν παρέδωσε τα αποτελέσματα, τα οποία μιλούσαν για 6,5 μικρογραμμάρια κεταμίνη ανά ml αίματος στον οργανισμό της Τζωρτζίνας. Τότε ο Σωτήρης Μπουζιάνης επικύρωσε την αιτία θανάτου του παιδιού που ήταν δηλητηρίαση από την συγκεκριμένη ουσία.

Ο Σωτήρης Μπουζιάνης καταθέτοντας, κατέρριψε και τον ισχυρισμό της υπεράσπισης περί ιατρικού λάθους και χορήγησης της συγκεκριμένης ουσίας από το ιατρικό ή νοσηλευτικό προσωπικό της ΜΕΘ Παίδων του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», λέγοντας, ότι καμία ουσία δεν μπορεί να μεταβολιστεί σε ένα νεκρό οργανισμό και δεν μπορεί βεβαίως να ανιχνευθεί σε νεκρό οργανισμό. Άρα κατά συνέπεια θα πρέπει η ουσία αυτή να είχε δοθεί όταν η Τζωρτζίνα ήταν ακόμη ζωντανή.

Σε δηλώσεις του ο συνήγορος υπεράσπισης Αλέξης Κούγιας ανέφερε πως: «Όπως ο ίδιος ο ιατροδικαστής διαπίστωσε, η Τζωρτζίνα ήταν ζωντανή και αυτό απεδείχθη από τα ίχνη και τη μικρή αιμορραγία που προκάλεσε ο σωλήνας διασωληνώσεως, κατά τη διαδικασία της διασωλήνωσης».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Θεσσαλονίκη: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις τη Μεγάλη Παρασκευή λόγω περιφοράς των Επιταφίων - Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα τεθούν σε ισχύ στη Θεσσαλονίκη τη Μεγάλη Παρασκευή λόγω της περιφοράς Επιταφίων. Η Αστυνομία στην ανακοίνωση της απευθύνει έκκληση προς τους οδηγούς ώ...

Φόρτωση άρθρων...