Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

Ισόβια στον συζυγοκτόνο της Δάφνης - Είχε δολοφονήσει τη σύζυγό του μέσα στο σπίτι τους

Ελλάδα

«Ζωντάνεψαν» οι μνήμες του φονικού στη Δάφνη, όπου άνδρας σκότωσε τη σύζυγό του με μαχαίρι επειδή την ζήλευε και πίστευε ότι τον απατούσε.

Σύμφωνα με το Star, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας επέβαλλε ποινή ισόβιας κάθειρξης στον 40χρονο που μαχαίρωσε θανάσιμα στο λαιμό τη σύζυγό του τον Ιούλιο του 2021 στη Δάφνη.

Ο 40χρονος συζυγοκτόνος είχε συλληφθεί στις 30 Ιουλίου 2021, είχε κριθεί προφυλακιστέος για τη δολοφονία της συζύγου του, ενώ του ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Το χρονικό της δολοφονίας

Το έγκλημα είχε παγώσει την Ελλάδα. Ο δράστης είχε απειλήσει πολλές φορές την 31χρονη σύζυγό του, με τους καβγάδες να ήταν καθημερινοί ανάμεσα στο ζευγάρι λόγω της παθολογικής ζήλιας του άνδρα.

Ο άνδρας, αφού ετοίμασε τον 11χρονο γιο του για να πάει να παίξει ποδόσφαιρο στην πλατεία της Χαραυγής αποφάσισε να σκοτώσει την «άπιστη», όπως την χαρακτήρισε, σύζυγό του.

O 40χρονος της επιτέθηκε στο σπίτι τους, ενώ εκείνη ήταν ξαπλωμένη και την έσφαξε με μαχαίρι.

Στη συνέχεια πήγε στο μπάνιο, πλύθηκε, άλλαξε τα ρούχα του και έφυγε για το σπίτι της αδερφής του, ενώ μετά από λίγο παραδόθηκε στις Αρχές.

Όπως φέρεται να είπε, ζήλευε την 31χρονη σύζυγό του και πίστευε ότι είχε εξωσυζυγική σχέση, γι' αυτό και τη σκότωσε. Οι αστυνομικοί έφτασαν στο σπίτι του ζευγαριού και εντόπισαν τη γυναίκα νεκρή πάνω στο κρεβάτι μέσα σε λίμνη αίματος στην κρεβατοκάμαρα.

«Δεν ήξερα τι έκανα, θόλωσα!»

Στο απολογητικό υπόμνημα που υπέβαλε επιχείρησε να πείσει ότι τέλεσε το έγκλημα εν βρασμώ και πως δεν σκεφτόταν λογικά: «Δεν έπρεπε να ενεργήσω έτσι. Δεν ήξερα τι έκανα, θόλωσα! Άκουγα τις καταγραφές όπου αποτυπώνονται οι εξωσυζυγικές ερωτικές πράξεις της συζύγου μου, όχι απλώς στην κατοικία μας, αλλά στο δωμάτιο του παιδιού μας και προσπαθούσα να συνειδητοποιήσω, χωρίς να μπορώ, τι είχε συμβεί. Το άκουγα και αισθανόμουν μια ζάλη, ότι είχα αρχίσει να τρελαίνομαι, χωρίς να μπορώ να το περιγράψω ακριβώς με λόγια».

Επιπλέον, δεν δίστασε να τα «ρίξει» στο θύμα: «Με τη σύζυγό μου διαπληκτιστήκαμε πριν την σκοτώσω και δεν την αιφνιδίασα στον ύπνο. Αυτό προκύπτει τόσο από την ώρα που έλαβε χώρα το συμβάν όσο και από τα ρούχα που φορούσε αλλά και από το γεγονός ότι μου επιτέθηκε στην μύτη και στην αριστερή πλευρά του σώματος μου, όταν με χτύπησε και με γρατζούνισε. Τούτο προκύπτει τόσο από την εμφάνιση μου ενώπιον σας όσο και από σχετικές φωτογραφίες που προσκομίζω».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Νατσιός: «Μια Κυβέρνηση που δεν αφουγκράζεται τα θέλω του λαού της είναι καταδικασμένη»

«Είναι απερίγραπτη η διαστρέβλωση της αλήθειας», υποστήριξε στην αρχή της ομιλίας του στη Βουλή ο πρόεδρος της Νίκης, Δημήτρης Νατσιός. «Αλήθεια είναι η αλήθεια που συμφέρει εσά...

Καιρός: Υποχωρεί η αφρικανική σκόνη, αλλά έρχεται νέο κύμα από Κυριακή - 30άρια από Δευτέρα

Ένα επικίνδυνο κοκτέιλ αφρικανικής σκόνης και ζέστης επικρατεί τις τελευταίες μέρες στη χώρα, ενώ το φαινόμενο αναμένεται να ξεκινήσει να υποχωρεί από το απόγευμα της Πέμπτης. Σ...

Φόρτωση άρθρων...