Τετάρτη
29 Μαΐου 2024

Δήμος Αθηναίων: Και με απευθείας διάλογο Μπακογιάννη - Δούκα το debate

Αύριο, Τετάρτη, το βράδυ στις 21:15 θα ξεκινήσει το debate μεταξύ των δύο υποψηφίων δημάρχων Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη και Χάρη Δούκα. Η τηλεμαχία στην ΕΡΤ θα έχει διάρκεια μιάμιση ώρα και οι δύο υποψήφιοι συμφώνησαν να κάνουν απ' ευθείας διάλογο μεταξύ τους. 

Οι Κώστας Μπακογιάννης και Χάρης Δούκας θα έχουν το δικαίωμα να υποβάλουν έως και τρεις ερωτήσεις στον αντίπαλό τους ενώ στα αξιοσημείωτα είναι και το γεγονός ότι οι δημοσιογράφοι που θα συμμετέχουν στην τηλεμαχία θα μπορούν να κάνουν μία συμπληρωματική ερώτηση.

Το debate των δύο υποψηφίων δημάρχων της Αθήνας Κώστα Μπακογιάννη και Χάρη Δούκα θα διεξαχθεί στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής.

Το debate θα μεταδώσει το ΕΡΤNEWS και η ΕΡΤ1, ενώ θα υπάρξει και διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα.

Τον συντονισμό θα κάνει ο Γιώργος Κουβαράς, ενώ τις ερωτήσεις προς τους δύο υποψηφίους δημάρχους θα απευθύνουν ο συντονιστής, η επικεφαλής του πολιτικού ρεπορτάζ του ΕΡΤNEWS Λήδα Μπόλα και ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Μάκης Προβατάς.

Οι όροι που συμφωνήθηκαν

Οι όροι διεξαγωγής του debate αποφασίστηκαν σήμερα Τρίτη 10 Οκτωβρίου, σε συνάντηση που είχαν τα επιτελεία των δύο υποψηφίων με τα στελέχη του ενημερωτικού τομέα της ΕΡΤ.

Οι δύο υποψήφιοι θα κληθούν να απαντήσουν σε επτά θεματικές ενότητες εκ των οποίων η μια δεν θα έχει προκαθορισμένο θέμα. Οι ενότητες στις οποίες θα κληθούν να απαντήσουν οι δύο υποψήφιοι είναι οι εξής:

1. Λειτουργία της πόλης.
2. Ασφάλεια.
3. Κλιματική αλλαγή/ανθετικότητα
4. Υποδομές/ανάπτυξη
5. Κοινωνική πολιτική
6.Πολιτισμός
7. Ελεύθερη ενότητα

Οι δημοσιογράφοι θα υποβάλλουν 14 ερωτήσεις διάρκειας έως 30’’ η καθεμία. Η χρονική διάρκεια κάθε απάντησης θα είναι έως δύο λεπτά. Κάθε δημοσιογράφος θα έχει δικαίωμα υποβολής μίας συμπληρωματικής ερώτησης (follow up). Ερωτήσεις (έως τρείς), θα μπορούν να υποβάλουν και οι δύο υποψήφιοι μεταξύ τους, ενώ οι Κώστας Μπακογιάννης και Χάρης Δούκας θα έχουν επίσης το δικαίωμα να κάνουν έως πέντε παρεμβάσεις ενάμιση λεπτού η καθεμία, όποτε το επιλέξουν.

Στο τέλος της τηλεμαχίας οι δύο υποψήφιοι θα έχουν τη δυνατότητα μιας συνολικής τοποθέτησης χρονικής διάρκειας έως δύο λεπτών.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Νέες αποκαλύψεις για την αυτοκτονία της 17χρονης: «Δεχόταν bullying, μου είπαν "καλά έκανε και αυτοκτόνησε"»

Για bullying και ρατσιστική συμπεριφορά στο σχολείο κάνουν λόγο οι γονείς και η αδελφή της 17χρονης που έπεσε από γέφυρα στον ΒΟΑΚ, στην Κρήτη. Η αδελφή του θύματος, μιλώντας στ...

Φόρτωση άρθρων...