Σαββάτο
20 Απριλίου 2024

Κακιά Σκάλα: Δόθηκε στην κυκλοφορία η μεσαία λωρίδα – Οδηγίες

Ελλάδα

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα των εργασιών αποδόθηκε στις 17:30 το απόγευμα η μεσαία λωρίδα κυκλοφορίας στην περιοχή της Κακιάς Σκάλας.

Η κυκλοφορία στην περιοχή διεξάγεται από δύο λωρίδες (και ΛΕΑ).

Η Ολυμπία Οδός παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται προς τις υποδείξεις της Τροχαίας και να επιδείξουν προσοχή κατά τη διέλευσή τους από την περιοχή.

Λέκκας: Ποια είναι η λύση για την Κακιά Σκάλα -Μπορεί να πέσουν βράχοι ακόμα και με διέλευση φορτηγού 

Στον ΑΝΤ1 μίλησε το πρωί του Σαββάτου ο Καθηγητής Γεωλογίας του ΕΚΠΑ, Ευθύμιος Λέκκας, αναφορικά με την κατολίσθηση βράχων στην Εθνική Οδό Κορίνθου-Αθηνών, στο ύψος της Κακιάς Σκάλας.

Όπως είπε ο κ. Λέκκας, «το πρόβλημα στην περιοχή της Κακιάς Σκάλας υπάρχει επί χιλιάδες χρόνια. Οφείλεται στην ποιότητα των πετρωμάτων και τις συνθήκες, που οδηγούν σε αυξημένο κατολισθητικό κίνδυνο, ο οποίος αυξάνεται όταν έχουμε μια κακοκαιρία, έναν σεισμό ή σε ακραία περίπτωση ακόμη και όταν περνάει από κάτω ένα φορτηγό». 

«Η λύση είναι τα τεχνικά έργα, όπως οι φράχτες εγκλωβισμού, τα σύρματα που συγκρατούν τους βράχους όταν αποκολλιούνται, για να μην πέφτουν στον δρόμο. Αυτοί οι φράχτες παγίδευσης αστόχησαν στην συγκεκριμένη περίπτωση και δεν μπόρεσαν να συγκρατήσουν τους βράχους των 20.000 κυβικών μέτρων», παρατήρησε ο Καθηγητής του ΕΚΠΑ. 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Διαζύγιο «βόμβα»: Χώρισαν μετά από 14 χρόνια γάμου ο Νικόλαος με την Τατιάνα Μπλάτνικ

Διαζύγιο «βόμβα» στην οικογένεια Γλύξμπουργκ, καθώς ανακοινώθηκε πως χώρισαν ο Νικόλαος και η Τατιάνα Μπλάτνικ. Έπειτα από 14 χρόνια γάμου, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, αποφάσισα...

Φόρτωση άρθρων...