Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Ολα ανοιχτά στο ΣΥΡΙΖΑ - Υπέρ των διαγραφών τάσσεται ο Πολάκης - Αποχώρησαν Αχτσιόγλου, Τεμπονέρας και «Ομπρέλα» - Συνεχής ενημέρωση

Λεπτό προς λεπτό οι δραματικές εξελίξεις στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ

Ελλάδα

Σε υψηλούς τόνους αντιπαράθεσης συνεχίζεται η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Σαφή θέση υπέρ των διαγραφών πήρε ο Παύλος κατά τη παρέμβασή του στην επεισοδιακή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.

Πέρα από τη θέση που πήρε, τόνισε μεταξύ άλλων, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι «εγώ θέλω τον ΣΥΡΙΖΑ κυβερνώσα εξουσία».
 

Γεροβασίλη: Διαφωνώ με δημοψήφισμα αλλά και με τις αποχωρήσεις

Θέση στα όσα δραματικά γίνονται στη σημερινή εκρηκτική συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής πήρε η Όλγα Γεροβασίλη. Μιλώντας στις κάμερες, ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως την διαφωνία της με την θέση του προέδρου την έχει εκφράσει από την αρχή, ωστόσο, μπορούμε να συζητάμε χωρίς κόλπα. Για όσους αποχώρησαν, είπε ότι είναι για διαδικαστικούς λόγους, όχι πολιτικούς.

Η απάντηση του προέδρου της Επιτροπής Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ στον Κασσελάκη

Μετά την προθεσμία 7 ημερών που έδωσε ο Στέφανος Κασσελάκης στην Επιτροπή Δεοντολογίας να προχωρήσει στις διαγραφές, ο πρόεδρος της επιτροπής Αντώνης Κοτσακάς δίνει την δική του απάντηση, λέγοντας ότι λογοδοτούν μόνο στο Συνέδριο. Ο πρόεδρος της Επιτροπής επισήμανε ότι δεν εντέλλεται από κανέναν και τηρεί τις διαδικασίες που προβλέπει το Καταστατικό του κόμματος. Ο κ. Κοτσακάς ήταν ανάμεσα στα πρόσωπα που αποχώρησαν από τη σημερινή συνεδρίαση.

Έφη Αχτσιόγλου, Διονύσης Τεμπονέρας και τα μέλη της «Ομπρέλας» αποχωρούν από τη συνεδρίαση της ΚΕ γιατί το προεδρείο δεν δέχθηκαν να προηγηθεί η συζήτηση για το δημοψήφισμα. 

Συγκεκριμένα, αρχικά ανέβηκαν στο βήμα Έφη Αχτσιόγλου και Διονύσης Τεμπονέρας που ζήτησαν να καταψηφιστεί η πρόταση του Στέφανου Κασσελάκη για δημοψήφισμα, ενώ ο προεδρεύων Παναγιώτης Ρήγας πρότεινε οι ψηφοφορίες να διεξαχθούν στο τέλος

«Προσπαθήσαμε να τους πείσουμε ότι πρέπει να συζητηθεί γιατί δεν μπορεί να γίνει συζήτηση υπό αυτούς τους όρους. Το προεδρείο με πλειοψηφία  4-3 δεν δέχτηκε να μπει η πρότασή μας στη ψηφοφορία μας» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στους δημοσιογράφους.

«Έθεσα την ανάγκη στο σώμα να ξεκαθαριστεί άμεσα το ζήτημα. Το προεδρείο αρνήθηκε να γίνει το ξεκαθάρισμα στην αρχή» σημείωσε από την πλευρά της η Έφη Αχτσιόγλου. «Αποχωρούμε από αυτή τη διαδικασία που είναι άνευ αντικειμένου. Τίποτα περισσότερο» συμπλήρωσε όταν ρωτήθηκε αν ανοίγει η πόρτα εξόδου από το κόμμα.

«Ζητήσαμε την άμεση ανάκληση της συγκεκριμένης πρότασης ή να τεθεί το θέμα στην κρίση του ανώτατου οργάνου του ΣΥΡΙΖΑ, στην Κεντρική Επιτροπή. Στο σημείο που αυτό δεν έγινε δεκτό, δεν μπορούμε με την παρουσία να νομιμοποιήσουμε τη διαδικασία είπε ο Διονύσης Τεμπονέρας και ανέφερε ότι θα συνεδριάσουν το επόμενο διάστημα για να λάβουν τις αποφάσεις τους»

Προηγήθηκε πρόταση μομφής του Νάσου Ηλιόπουλου στο προεδρείο.

Η Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου ανέβηκε στο βήμα και δήλωσε μεταξύ άλλων: «Πρέπει το προεδρίο να ανακοινώσει τη σύνθεση της επιτροπής που θα αποφασίσει. Να ξεκινήσουν οι ομιλίες και εκεί να δούμε τι προτάσεις θα τεθούν είτε για δημοψήφισμα, είτε για την αποκήρυξή του».

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Το ξέσπασμα συγγενών μετά την απόφαση για την τραγωδία στο Μάτι: Φώναζαν, πέταξαν καρέκλες (Videos&Photos)

Έντονες ήταν οι αντιδράσεις των συγγενών των θυμάτων της τραγωδίας στο Μάτι έπειτα από την απόφαση του δικαστηρίου. Στο άκουσμα των ποινών για τους έξι που κρίθηκαν ένοχοι για την ...

Αττική Οδός: Κλείνουν οι έξοδοι Κάντζα και Κατεχάκη μέχρι το πρωί της Μεγάλης Τρίτης

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιηθούν στην Αττική Οδό από το βράδυ της Μεγάλης Δευτέρας μέχρι το πρωί της Μεγάλης Τρίτης. Ειδικότερα: Κλειστή θα παραμείνει από τις 22:0...

Φόρτωση άρθρων...