Κυριακή
05 Μαΐου 2024

«Σκελετοί» στο Κολωνάκι: Τα όπλα που βρέθηκαν στο υπόγειο ήταν του Πρωθυπουργού Τσουδερού

Απίστευτη είναι η ιστορία που κρύβεται πίσω από τα παλιά όπλα που βρέθηκαν την Τρίτη σε αποθήκη διαμερίσματος στο Κολωνάκι.

Τα όπλα είναι πιθανό να ανήκουν στον πρώην Πρωθυπουργό της Ελλάδας, Εμμανουήλ Τσουδερό.

Η ιστορία άρχισε να ξεδιπλώνεται όταν, κατά την έρευνα που έκαναν αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση, διαπίστωσαν πως το διαμέρισμα το οποίο πωλήθηκε πρόσφατα σε ναυτιλιακή εταιρεία, ανήκε σε έναν ηλικιωμένο και σε μία επίσης ηλικιωμένη γυναίκα, η οποία φέρει το επώνυμο του πρώην Πρωθυπουργού.

Ο Εμμανουήλ Ι. Τσουδερός ήταν Έλληνας νομικός, οικονομολόγος, και τραπεζίτης, ο οποίος διετέλεσε Πρωθυπουργός της Ελλάδας την περίοδο της Κατοχής, στην εξόριστη ελληνική κυβέρνηση.

Γεννήθηκε στο Ρέθυμνο το 1882 και πέθανε στο Νέρβι Ιταλίας στις 10 Φεβρουαρίου 1956.

Όπως αποκάλυψε αργότερα ο δικηγόρος του πρώην ιδιοκτήτη, στο διαμέρισμα αυτό κατοικούσε κατά το παρελθόν ο πρώην Πρωθυπουργός Εμμανουήλ Τσουδερός και αργότερα ο Ιταλός πρέσβης Εμμανουέλε Γκράτσι, ο άνθρωπος που έδωσε το τελεσίγραφο στον Ιωάννη Μεταξά το οποίο ο Έλληνας πρωθυπουργός απέρριψε στις 28 Οκτωβρίου 1940 με αποτέλεσμα να ξεκινήσει ο ελληνοϊταλικός πόλεμος.

Τόσο ο συνήγορος όσο και η νομική εκπρόσωπος της εταιρείας που αγόρασε τον χώρο επρόκειτο να καταθέσουν για την υπόθεση στις Αρχές.

Εμμανουήλ Ι. Τσουδερός

Το χρονικό του εντοπισμού των όπλων 

Ένα μικρό οπλοστάσιο βρέθηκε χθες σε αποθήκη στο Κολωνάκι, επί της Νεοφύτου Δούκα που είχε ενοικιαστεί πρόσφατα από ναυτιλιακή εταιρεία.

Τον βαρύ οπλισμό εντόπισαν οι άνθρωποι που φτιάχνουν τον χώρο την ώρα που έκαναν εργασίες σε αυτό, ενώ υπάλληλος της εταιρείας μετέβη στο σημείο. Άμεσα έφτασαν και δυνάμεις της Αστυνομίας ενώ η περιοχή αποκλείστηκε.

Το πολεμικό υλικό εντοπίστηκε μέσα σε ένα μπαούλο. Βρέθηκαν φυσίγγια, υποπολυβόλα, τουφέκια, χειροβομβίδες, γεμιστήρες. Συγκεκριμένα εντοπίστηκαν 5 τουφέκια, μεταξύ των οποίων ένα Μ1, ένα πολυβόλο, και ένα αεροβόλο, καθώς και 3 χειροβομβίδες και 500 φυσίγγια.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές τα όπλα είναι παλιά, ενώ έχουν ήδη μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αστυνομίας για να ελεγχθούν. Την υπόθεση έχει αναλάβει η Ασφάλεια Αττικής.

Κολωνάκι: Η στιγμή που βγάζουν τον βαρύ οπλισμό από την αποθήκη

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σάμος: Την Τετάρτη απολογείται η 49χρονη που σκότωσε τον 70χρονο πατέρα της με κάβουρα

Ενώπιον του εισαγγελέα παρουσιάστηκε σήμερα το πρωί η 49χρονη, που χθες Μεγάλο Σάββατο, σκότωσε τον πατέρα της στη Σάμο. Η κατηγορούμενη ομολόγησε, ότι χτύπησε μέχρι θανάτου τον...

Πάτρα: Γνωστή διαφημίστρια σε ΜΜΕ η 48χρονη που έκανε βουτιά θανάτου με τον αυτοκίνητο της στο λιμάνι

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Πάτρας με την είδηση θανάτου 48χρονης που έπεσε με το αυτοκίνητό της βόρειο λιμάνι της πόλης και ανασύρθηκε νεκρή. Σύμφωνα με τα τοπικά μ...

Φυλακές Κορυδαλλού: Βρέθηκε πιστόλι κρυμμένο μέσα σε τοίχο κελιού -Τι είδαν οι αστυνομικοί

Ένα πιστόλι βρέθηκε κρυμμένο μέσα στον τοίχο κελιού στις φυλακές Κορυδαλλού. Οι αρχές του σωφρονιστικού ιδρύματος καθώς και αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα και βρήκαν το όπλο...

Φόρτωση άρθρων...