Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

Ξεπέρασε κάθε όριο η Τουρκία – 102 παραβιάσεις από μαχητικά και UAV σε μια μέρα

Ελλάδα

Υπερέβαλε εαυτόν σήμερα η Τουρκία στο Αιγαίο, προβαίνοντας σε μαζικές παραβιάσεις με δεκάδες μαχητικά ακόμα και οπλισμένα.

Τα ελληνικά μαχητικά προχώρησαν σε αναχαιτίσεις μετά από σκληρές αερομαχίες ενώ μετά από πολλά χρόνια σημειώθηκαν 20 εμπλοκές μεταξύ ελληνικών και τουρκικών μαχητικών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το ΓΕΕΘΑ  32 τουρκικά F-16, μεταξύ των οποίων 20 οπλισμένα, δηλαδή μια ολόκληρη πολεμική Μοίρα, παραβίασαν 43 φορές τον Εθνικό Εναέριο Χώρο ενώ ακόμη 59 παραβιάσεις πραγματοποίησε ένα Μη Επανδρωμένο Αεροσκάφος, φτάνοντας συνολικά τις 102 παραβιάσεις.

Οι παραβιάσεις σημειώθηκαν σχεδόν σε όλο το Αιγαίο, Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό ενώ όλα τα τουρκικά αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

Να σημειωθεί ότι η Τουρκία διεξάγει άσκηση τις τελευταίες ημέρες, με την ονομασία «NEXUS ACE».

Όπως ανέφερε ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας: «Τα μαχητικά και υποστηρικτικά αεροσκάφη της πολεμικής μας αεροπορίας και τα αεροσκάφη AWACS που έχουν διατεθεί από το ΝΑΤΟ διεξήγαγαν εκπαιδευτική αποστολή υπό την ονομασία NEXUS ACE, σε συντονισμό με το ΝΑΤΟ, στον διεθνή εναέριο χώρο του Αιγαίου για σκοπούς αμοιβαίας εκπαίδευσης».

Μάλιστα, όπως μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο Anadolu, το τουρκικό υπουργείο Άμυνας υποστηρίζει πως ελληνικά μαχητικά επιχείρησαν να «μπλοκάρουν» την επιχείρηση, ωστόσο «η τουρκική πολεμική αεροπορία τους έδωσε την απαραίτητη απάντηση… Και η επιχείρηση του ΝΑΤΟ ολοκληρώθηκε με επιτυχία».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Συνελήφθη άνδρας για φωτιά στον Κάλαμο Αττικής

Στη σύλληψη ενός άνδρα προχώρησαν σήμερα αξιωματικοί της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε) της Πυροσβεστικής, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας. Ο συλλ...

Νέο βίντεο-ντοκουμέντο από το έγκλημα στους Αγίους Αναργύρους: Η στιγμή που ο 39χρονος τραβάει το μαχαίρι από τη ζώνη

Ένα νέο βίντεο-ντοκουμέντο ήρθε στο φως της δημοσιότητας από το βράδυ της δολοφονίας της 28χρονης Κυριακής Γρίβα έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων, με δράστη τον 39χρ...

Φόρτωση άρθρων...