Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Λέρος: 20 παράνομοι μετανάστες αποβιβάστηκαν με βάρκα σε παραλία και της έβαλαν φωτιά

Ελλάδα

Σε παραλία της Λέρου έφτασαν το πρωί 20 παράνομοι μετανάστες. Οι λουόμενοι σε παραλία στην περιοχή Παντέλι στη Λέρο είδαν μπροστά τους να αποβιβάζεται από φουσκωτή βάρκα μια ομάδα είκοσι παράνομων μεταναστών.

Οι παράνομοι μετανάστες αφού βγήκαν από του φουσκωτό στη συνέχεια του έβαλαν φωτιά και απομακρύνθηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Λιμενικοί που αναζήτησαν τους παράνομους μετανάστες εντόπισαν και συνέλαβαν έναν εξ αυτών ως χειριστή του φουσκωτού και άλλον έναν ως τον εμπρηστή του.

Από εκεί και πέρα, στη Λέρο μεταφέρθηκαν 90 παράνομοι μετανάστες που εντοπίστηκαν το βράδυ της Πέμπτης ανοιχτά της Αμοργού μετά από τηλεφώνημα στο 112.

Μετά από επιχείρηση του λιμενικού οι 90 παράνομοι μετανάστες μετεπιβιβάστηκαν σε περιπολικό του λιμενικού και μεταφέρθηκαν στο Λακκί της Λέρου.

Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών, στη θαλάσσια περιοχή περί τα 10 ν.μ. ΝΑ ν. Αμοργού (17/07/23)

Η ανακοίνωση του λιμενικού για το περιστατικό στην Αμοργό:

«Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.) μέσω 112, για την ύπαρξη σκάφους (α.λ.σ.) σε δυσχερή θέση με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων, στην θαλάσσια περιοχή 10 ν.μ. νοτιοανατολικά ν. Αμοργού.

Άμεσα δεσμεύτηκαν τρία (03) παραπλέοντα πλοία, ενώ απέπλευσαν για την ανωτέρω περιοχή ένα (01) Περιπολικό πλοίο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και ένα (01) Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., τα οποία εντόπισαν το εν λόγω Ι/Φ σκάφος με τους επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους.

Οι ενενήντα (90) συνολικά αλλοδαποί, μετεπιβιβάστηκαν στο Περιπολικό πλοίο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στον λιμένα «ΛΑΚΚΙ» ν. Λέρου.

Η Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων σε συνεργασία με την Λιμενική Αρχή Λερού, αναλύει και επεξεργάζεται όλα τα μέχρι στιγμής συλλεχθέντα στοιχεία.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Λέρου».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ιπποκράτειος Πολιτεία: Εντοπίστηκε παράνομο κέντρο απεξάρτησης τοξικομανών – Πέντε συλλήψεις

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, χθες το μεσημέρι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ωρωπού της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, 5 ...

Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκλεβε ΙΧ και σπίτια στην Αττική - Λεία πάνω από 146.000 ευρώ

Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής προχώρησε στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στις κλοπές ΙΧ, τα οποία στη συνέχεια χρησιμοποιούσα...

Φόρτωση άρθρων...