Σαββάτο
11 Μαΐου 2024

Φωτιά σε βυτιοφόρο: Εισαγγελική έρευνα για τo κλείσιμο της Αθηνών-Κορίνθου – Δίωξη στον οδηγό

Ελλάδα

Εισαγγελική έρευνα διενεργείται με παραγγελία του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, για τη μεγάλη ταλαιπωρία που έζησαν όσοι οδηγοί κινούνταν την Πέμπτη, στην Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου λόγω της φωτιάς που εκδηλώθηκε σε βυτιοφόρο που μετέφερε υγραέριο.

Σε δίκη για το αδίκημα του εμπρησμού από αμέλεια (πλημμέλημα) παραπέμπεται, έπειτα από την άσκηση ποινικής δίωξης, ο οδηγός του βυτιοφόρου που τυλίχτηκε χθες στις φλόγες στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης διερευνώνται για τυχόν ποινικές ευθύνες των αρμοδίων Αρχών προκειμένου να εξακριβωθεί εάν προέβησαν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη διαχείριση της κυκλοφορίας και την εξασφάλιση της προστασίας των οδηγών.

Ακόμα, ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος ασκήθηκε σε βάρος του οδηγού του βυτιοφόρου για εμπρησμό από αμέλεια, με τον εισαγγελέα να τον παραπέμπει σε δίκη.

Παράλληλα, ο εισαγγελέας διέταξε έρευνα και για τον ιδιοκτήτη (νόμιμο εκπρόσωπο εταιρείας) του βυτιοφόρου προκειμένου να διαπιστωθούν ενδεχόμενες ευθύνες του για το ίδιο αδίκημα. 

Η εντολή του εισαγγελέα είναι να διαπιστωθεί εάν είχε γίνει επαρκής συντήρηση του βυτιοφόρου, καθώς φαίνεται πως η φωτιά προήλθε από μηχανολογική βλάβη. Το όχημα, σύμφωνα με τα στοιχεία, διέθετε όλες τις απαραίτητες πιστοποιήσεις (ΚΤΕΟ κ.λπ.).

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Βραυρώνα: Βίντεο-ντοκουμέντο από τη στιγμή που ο πατέρας του εμβρύου το αφήνει στα σκουπίδια

Στο φως της δημοσιότητας έρχεται βίντεο-ντοκουμέντο από τη στιγμή που ο 24χρονος πατέρας του εμβρύου το αφήνει στα σκουπίδια στη Βραυρώνα. Στις εικόνες φαίνεται ο άνδρας να κρατ...

Βραυρώνα: Τη Δευτέρα η ιατροδικαστική εξέταση στη σορό του βρέφους – Η κάμερα ασφαλείας «πρόδωσε» τον πατέρα

Σοκ και φρίκη έχει προκαλέσει η υπόθεση με το νεκρό βρέφος στη Βραυρώνα. Τη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί η ιατροδικαστική εξέταση στη σορό του βρέφους που βρέθηκε πεταμένο στα σκουπί...

Φόρτωση άρθρων...