Σαββάτο
27 Απριλίου 2024

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στο Λουτράκι - Υπό έλεγχο το μέτωπο στα διυλιστήρια

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για έξι μήνες κηρύχθηκε ο Δήμος Λουτρακίου. Νέο μήνυμα του 112: «Εκκενώστε τώρα προς Αγίους Θεοδώρους». Μαίνεται η πυρκαγιά στον Άγιο Χαράλαμπο.

Ελλάδα

Εκτός ελέγχου είναι η μεγάλη πυρκαγιά στο Λουτράκι που ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας. Σε περιοχές στα ανατολικά και στα βορειοανατολικά από το Λουτράκι επικεντρώνονται οι προσπάθειες των πυροσβεστών για την κατάσβεση της μεγάλης φωτιάς, που ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας..

Στην περιοχή εξακολουθούν να υπάρχουν ενεργά σημεία, ειδικά στην περιοχή του Αγίου Χαραλάμπου, που θεωρείται από τα πιο επικίνδυνα σημεία. Η πυρκαγιά καίει έκταση με χαμηλή βλάστηση.

Ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, Χαρίλαος Βυτινιώτης, μιλώντας στην ΕΡΤ είπε ότι η φωτιά πλησιάζει στα διυλιστήρια των Αγίων Θεοδώρων. Αργότερα, τέθηκε υπό έλεγχο το πύρινο μέτωπο που κατευθυνόταν στα δικαστήρια.

Όπως ανέφερε, η φωτιά «έφυγε από τους οικισμούς Γαλήνης και Παράδεισου και κατευθύνεται προς τις ακτές του Σαρωνικού», επισήμανε πάντως ότι «μεσολαβούν οι παράδρομοι, η εθνική οδός, ο προαστιακός, η παλιά εθνική οδός και μετά είναι οι οικισμοί, που αν κατέβει εκεί θα είναι δύσκολα τα πράγματα».

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στο Λουτράκι - Πλησιάζει στα διυλιστήρια των Αγίων Θεοδώρων

Για την πυρόσβεση είπε ότι «τα ελικόπτερα κάνουν άθλο ποτίζοντας την περιοχή με νερό. Ευτυχώς, είναι κοντά ο Σαρωνικός και διευκολύνεται κάπως το έργο τους. 

Οι επίγειες δυνάμεις δεν μπορούν να κάνουν τίποτα. Τη λύση θα δώσουν τα εναέρια. Είναι τέσσερα ελικόπτερα, υπάρχει πυκνή κυκλοφορία εναέριων μέσων, δεν υπάρχει χώρος για περισσότερα, γιατί η απόσταση είναι μικρή, περίπου 500-600 μέτρα».

Το πρωί έγινε μια ισχυρή αναζωπύρωση σε περιοχή κοντά στον Άγιο Χαράλαμπο, ωστόσο οι φλόγες παρέμεναν μακριά από σπίτια.

«Υπάρχουν αρκετές ενεργές εστίες και πολλές αναζωπυρώσεις στο Λουτράκι»,  ανέφερε σε ενημέρωση του, νωρίτερα την Τρίτη, ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός.

Νέο μήνυμα του 112 – «Εκκενώστε τώρα προς Αγίους Θεοδώρους»

Μήνυμα από το 112 για εκκένωση έλαβαν πριν από λίγο όσοι βρίσκονται στον οικισμό Γλυκιά Ζωή Κορινθίας, δίπλα από τα διυλιστήρια, καθώς η φωτιά που εκδηλώθηκε και καίει ανεξέλεγκτα από τη Δευτέρα στο Λουτράκι, πλησιάζει επικίνδυνα.

«Αν βρίσκεστε στην περιοχή Γλυκιά Ζωή εκκενώστε τώρα προς Αγίους Θεοδώρους. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή. Ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών» αναφέρει χαρακτηριστικά το μήνυμα του 112.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για 6 μήνες κηρύχθηκε ο Δήμος Λουτρακίου

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ο Δήμος Λουτρακίου, λόγω της φωτιάς που ξέσπασε χθες 17 Ιουλίου και καίει μέχρι σήμερα στις γύρω περιοχές. Οι φλόγες ξεκίνησαν από την Καλλιθέα και σήμερα έχουν κάψει μέχρι και σπίτια στον Άγιο Χαράλαμπο.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση στο Facebook, ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για 6 μήνες (δηλαδή μέχρι τις 17 Ιανουαρίου 2024) για να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της φωτιάς που έχει κατακάψει ολόκληρα στρέμματα και σπίτια.

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης αφορά τις Δημοτικές Κοινότητες Λουτρακίου – Περαχώρας και Ισθμίας της Δημοτικής Ενότητας Λουτρακίου – Περαχώρας και της Δημοτικής Κοινότητας Αγίων Θεοδώρων.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πάνω από 80% η μείωση των μεταναστευτικών ροών

Για τη συνάντηση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στις 13 Μαΐου και το τι περιμένουμε από αυτή, μίλησε ο Δημήτρης Καιρίδης....

Πάτρα: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ναρκωτικά σε σχολείο – 19 συλλήψεις από την ΕΛΑΣ

Εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ναρκωτικά σε σχολικό συγκρότημα της Πάτρας, εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν 12 άτομα και συγκεκρ...

Φόρτωση άρθρων...