Κυριακή
14 Ιουλίου 2024

Νέα Ερυθραία: Ισόβια στον «Σαμουράι» που είχε σκοτώσει υπάλληλο εταιρείας φυσικού αερίου

Ελλάδα

«Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη. Η φυλακή ήταν μονόδρομος για μένα, θα βγω ένας καλός πολίτης όταν εκτίσω την ποινή μου και σας ευχαριστώ για αυτή την ευκαιρία».

Με αυτά τα λόγια ο 40χρονος, ο οποίος το 2021 είχε στραφεί με όπλο κατά δυο υπαλλήλων εταιρείας φυσικού αερίου στη Νέα Ερυθραία, τραυματίζοντας θανάσιμα τον ένα εξ αυτών, «υποδέχθηκε» την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου με την οποία του επιβλήθηκε ισόβια και πολυετής κάθειρξη.

Ειδικότερα, δικαστές και ένορκοι χωρίς να του αναγνωρίσουν κανένα ελαφρυντικό έκριναν ένοχο τον κατηγορούμενο για τη δολοφονία του άτυχου υπαλλήλου και του επέβαλλαν ισόβια. Ένοχος κρίθηκε και για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του δεύτερου υπαλλήλου και για αυτό το αδίκημα επέβαλλαν στον κατηγορούμενο κάθειρξη 13 ετών. Ακόμη, στον 40χρονο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 8 μηνών καθώς και πρόστιμο 900 ευρώ για κατοχή ναρκωτικών, κ.ά. Ωστόσο, σε ό,τι αφορά την ανθρωποκτονία και την απόπειρα ανθρωποκτονίας η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία (6-1) καθώς ένας ένορκος είχε την άποψη πως ο κατηγορούμενος δεν είναι ικανός καταλογισμού.

Κατά την απολογία του στο δικαστήριο ο 40χρονος υποστήριξε πως ήταν χρήστης ναρκωτικών ουσιών και πως αντιμετωπίζει ψυχιατρικά προβλήματα και υπό τις συνθήκες αυτές οδηγήθηκε στο έγκλημα, ενώ ένιωθε, όπως είπε, ότι τον ενοχλούσε ο θόρυβος από την εργασία που έκαναν έξω από το σπίτι του οι δυο υπάλληλοι. Μάλιστα, ανέφερε πως από μικρός διαβάζει τη Σολωμονική. Να σημειωθεί πως όπως είχε γνωστό ο ίδιος είχε εμφανιστεί μπροστά στους δυο υπαλλήλους φορώντας μια στολή πολεμικών τεχνών της Άπω Ανατολής.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...