Τετάρτη
27 Οκτωβρίου 2021

Ο δήμαρχος Γαλατσίου «έσπασε» κατάληψη σχολείου με τέσσερις μαθητές

Την κατάληψη που ήταν σε εξέλιξη από τη Δευτέρα στο 5ο Γυμνάσιο Γαλατσίου «έσπασε» ο δήμαρχος, καταγγέλλοντας πως τέσσερις μαθητές ήταν μέσα στο σχολείο και 200 απ' έξω

Ελλάδα

Την κατάληψη που ήταν σε εξέλιξη από τη Δευτέρα στο 5ο Γυμνάσιο Γαλατσίου «έσπασε» ο δήμαρχος, καταγγέλλοντας πως τέσσερις μαθητές ήταν μέσα στο σχολείο και 200 απ' έξω.

Φέρεται περίπου δέκα μαθητές να αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κατάληψη, ζητώντας να τηρηθούν μεγαλύτερες αποστάσεις μεταξύ των θρανίων και εκφράζοντας τη διαμαρτυρία τους, λένε, για κακές συμπεριφορές των καθηγητών.

Ωστόσο, μόλις ο δήμαρχος ενημερώθηκε για την κατάληψη από τον διευθυντή του γυμνασίου, παρενέβη για να θέσει τέλος σ’ αυτήν την κατάληψη. Έσπασε το λουκέτο στην πόρτα και πέταξε τα εμπόδια που είχαν τοποθετηθεί στην είσοδο.

Ο δήμαρχος  Γιώργος Μαρκόπουλος, είπε πως μέσα στο σχολείο βρήκε μόνο τέσσερις μαθητές που στήριζαν την κατάληψη, οι οποίοι, όπως είπε, δεν ήταν ούτε εκπρόσωποι του 15μελούς, ούτε είχαν εκλεγεί με κάποια διαδικασία.

Μιλώντας στην «Καθημερινή» ο κ. Μαρκόπουλος είπε: «Αυτό που έκανα ήταν το αυτονόητο. Όταν υπάρχουν αιτήματα είμαι πρόθυμος να τα ακούσω και δεν πιστεύω ότι πρέπει να είμαστε αντίθετοι έτσι και αλλιώς στις κινητοποιήσεις. Όμως αυτό που συνέβη τη Δευτέρα ήταν απλώς μια αυθαίρετη πράξη μερικών παιδιών προκειμένου να αποφύγουν το μάθημα».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σέρρες: Μόνο σημαιοφόροι και παραστάτες στις μαθητικές παρελάσεις του νομού

Μόνο σημαιοφόροι και παραστάτες σχολικών μονάδων και πολιτιστικών συλλόγων θα μετάσχουν, μαζί με τα στρατιωτικά τμήματα, στις παρελάσεις για την επέτειο του ΟΧΙ στο νομό Σερρών, όπ...