Κυριακή
05 Μαΐου 2024

Απεργιακό black out - Τι ισχύει για ΜΜΜ, λιμάνια και πτήσεις - Ποιοι συμμετέχουν στην απεργία - Πότε θα γίνουν οι συγκεντρώσεις

Οπλισμένοι με υπομονή θα πρέπει να είναι όσοι βγουν στους δρόμους

Ελλάδα

Σε απεργιακό κλοιό θα βρεθεί την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου η χώρα  λόγω της 24ωρης απεργίας που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ για την επέτειο της τραγωδίας στα Τέμπη με αποτέλεσμα να παραλύσουν οι συγκοινωνίες και να παρουσιαστούν προβλήματα στις μετακινήσεις του επιβατικού κοινού.

Ειδικότερα, στην απεργιακή κινητοποίηση συμμετέχουν:

  • Ταξί
  • Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας
  • Μετρό, Τραμ, ΗΣΑΠ
  • Λεωφορεία και Τρόλεϊ
  • Εκπαιδευτικοί
  • ΟΣΕ/Προαστιακός
  • Δημοσιογράφοι
  • Τρένα

 
Έτσι, στην 24ωρη απεργία συμμετέχουν ο σιδηρόδρομος, ο οποίος θα παραμείνει ακινητοποιημένος, συμπεριλαμβανομένου του προαστιακού σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Μετρό και τραμ

Παράλληλα, στην 24ωρη απεργία συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς της Αττικής (γραμμές 1, 2 και 3 του μετρό και τραμ).

Λεωφορεία και τρόλεϊ

Επίσης, δυσκολίες στις μετακινήσεις θα υπάρξουν και για όσους κινούνται με λεωφορεία και τρόλεϊ καθώς οι οδηγοί των μέσων έχουν ανακοινώσει δύο στάσεις εργασίας. Ειδικότερα,  τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ δεν θα κυκλοφορούν την Τετάρτη 28/2 σύμφωνα με απόφαση του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ.:

  • Από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 09:00 το πρωί και
  • Από τις 21:00 το βράδυ μέχρι τη λήξη της βάρδιας

Πλήρης αποκατάσταση της κυκλοφορίας θα πρέπει να αναμένεται από τις 10 το βράδυ, ενώ τα τελευταία δρομολόγια αναμένεται να αναχωρήσουν από τις αφετηρίες γύρω στις 8 μ.μ.

Χωρίς ταξί και την Τετάρτη

Την ίδια ώρα, χωρίς ταξί θα είναι η Αττική και την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024 λόγω της 48ωρης απεργίας που είχε εξαγγείλει ο ΣΑΤΑ από την Τρίτη.

Καθηλωμένα τα αεροπλάνα

Επίσης, καμία πτήση δε θα εκτελείται από και προς ελληνικά αεροδρόμια την Τετάρτη καθώς και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας συμμετέχουν με 24ωρη απεργία στην κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ.

Δεμένα τα πλοία

Δεμένα θα μείνουν τα πλοία στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου λόγω απεργίας της ΠΕΝΕΝ. Η απεργιακή κινητοποίηση θα ξεκινήσει στις 00:01 τα ξημερώματα της Τετάρτης και θα λήξει τα μεσάνυχτα της ίδια ημέρας.

Συμμετοχή της ΟΛΜΕ στην απεργία

Στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση συμμετέχει και η ΟΛΜΕ, η οποία σύμφωνα με ανακοίνωσή της θα πραγματοποιήσει  συγκέντρωση στις 11:00.

Τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά αύριο, καθώς κάθε εκπαιδευτικός αποφασίζει μεμονωμένα αν θα συμμετέχει ή όχι στην απεργία. Στα γυμνάσια και τα λύκεια, αν κάποιος καθηγητής απεργήσει, οι μαθητές θα έχουν «κενό».

Στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά, οι περισσότεροι εκπαιδευτικοί ενημερώνουν τους γονείς για το τι θα πράξουν, ώστε να γνωρίζουν εάν θα πάνε τα παιδιά τους στο σχολείο.

Υπενθυμίζεται πώς και το Εθνικό Θέατρο ανακοίνωσε ακύρωση παραστάσεων λόγω απεργίας, όπως και το ΚΘΒΕ στη Θεσσαλονίκη. 

Απεργούν και οι τραπεζοϋπάλληλοι

Παράλληλα και η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ) ανακοίνωσε τη συμμετοχή της στην αυριανή απεργία.

Στάση εργασίας εργαζομένων στα ΜΜΕ

Στάση εργασίας για τους δημοσιογράφους δημόσιου και ιδιωτικού τομέα από τις από τις 10:00 έως τις 14:00 αποφάσισε και η  ΠΟΕΣΥ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών), μέσω ανακοίνωσή της.

Συγκεντρώσεις

Η ΑΔΕΔΥ και η ΟΛΜΕ έχουν προγραμματίσει συγκεντρώσεις στις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος ενώ το ΠΑΜΕ στις 10.30 στα Προπύλαια

Θεσσαλονίκη: Με προσωπικό ασφαλείας τα δρομολόγια στις 28/2 λόγω απεργίας -Κανονικά η μετακίνηση των ΑμεΑ

Με προσωπικό ασφαλείας για την κυκλοφορία 50 λεωφορείων στους δρόμους της Θεσσαλονίκης θα λειτουργήσει την Τετάρτη 28/2 ο ΟΑΣΘ. Ωστόσο θα εργαστούν κανονικά τα ειδικά διαμορφωμένα οχήματα εξυπηρέτησης ΑμεΑ, καθώς και η νυχτερινή γραμμή του αεροδρομίου (1Ν). 

ΕΛ.ΑΣ: «Αποφύγετε το κέντρο της Αθήνας» την Τετάρτη λόγω της απεργίας -Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Λόγω της 24ωρης απεργίας, σε ισχύ θα τεθούν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας, προκειμένου να γίνει σωστότερη διαχείριση και αποσυμφόρηση της κίνησης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν σε οδούς περιμετρικά των Προπυλαίων, της Πλατείας Κλαυθμώνος, της Πλατείας Ομονοίας (Πειραιώς, Πατησίων κ.λπ.), της Πλατείας Συντάγματος (Λεωφόρους Αμαλίας, Βασιλίσσης Σοφίας) καθώς και σε Πανεπιστημίου και Σταδίου.

Στο πλαίσιο αυτό και λαμβάνοντας υπόψη τη συμμετοχή στην απεργία και των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων να αποφύγουν τη μετακίνησή τους στο κέντρο της πόλης και ιδιαίτερα στους ανωτέρω οδικούς άξονες και περιμετρικά αυτών, μέχρι την ολοκλήρωση των κινητοποιήσεων.

Σε περίπτωση εφαρμογής επιπλέον κυκλοφοριακών ρυθμίσεων θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση.

 

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Χίος: Σε εγκαταλελειμμένο κτίριο βρήκαν 235 ρουκέτες για τη «μάχη» του Βροντάδου

Ως την τελευταία στιγμή πριν από την Ανάσταση συνεχίζονταν οι έρευνες των αρχών στη Χίο για τα οπλοστάσια των αντιμαχόμενων πληρωμάτων που συμμετέχουν στον ρουκετοπόλεμο του Βροντά...

Φόρτωση άρθρων...