Σαββάτο
27 Απριλίου 2024

Πετράλωνα: «Τα αδέλφια έχουν καταγγείλει κακοποιήσεις και άλλων παιδιών»

Ολιγωρία των Αρχών καταγγέλλει η δικηγόρος της 22χρονης που έχει καταγγείλει, όπως και ο αδελφός της, τους γονείς τους για σεξουαλική κακοποίηση στα Πετράλωνα.

«Δεν θα μπορούσα να το εξηγήσω λογικά (σ.σ. την καθυστέρηση), παρά μόνο ότι, υπάρχει ολιγωρία στις υποθέσεις. Θα πρέπει η Πολιτεία να κοιτάξει γιατί υπάρχουν καθυστερήσεις σε τέτοιες υποθέσεις», δήλωσε η δικηγόρος της 22χρονης, Δήμητρα Πλαστήρα, στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1.

«Μετά την καταγγελία σε βάρος του πατέρα, έγινε καταγγελία στην Εισαγγελία Ανηλίκων, η οποία διέταξε ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, η οποία απέδειξε ότι, το 17χρονο σήμερα παιδί δεν έχει κάποιο πρόβλημα και ότι δεν είναι αποκύημα της φαντασίας του όσα αναφέρει. Τον Σεπτέμβριο του 2018, τους κάλεσαν από το αρμόδιο τμήμα της ΓΑΔΑ να καταθέσουν τα θύματα και μέλη της οικογένειας», ανέφερε η δικηγόρος.

«Έγινε η καταγγελία το 2017 και τους κάλεσαν από τη ΓΑΔΑ το 2018. Είναι ένας χρόνος», απάντησε ερωτηθείσα για το αν πράγματι πέρασε ένας χρόνος μετά την καταγγελία των παιδιών και μέχρι την έρευνα των Αρχών.

Όπως είπε η Δήμητρα Πλαστήρα, το ένα θέμα είναι ο χρόνος και το άλλο είναι «το κατά πόσο έχει διερευνηθεί η καταγγελία ορθώς».

«Από όσο γνωρίζω ουδέποτε έγινε έρευνα στα σπίτια των καταγγελλόμενων για το αν υπάρχει κάποιο υλικό, καθώς τα παιδιά είχαν καταγγείλει ότι κατά τη διάρκεια κάποιων πράξεων τα βιντεοσκοπούσαν,  ότι είχαν δει με τα μάτια τους στους χώρους που κακοποιούνταν και άλλα παιδιά και ότι είχαν δει φωτογραφικό υλικό με παιδιά.  Ουδέποτε εξετάστηκε αυτό να δουν κατά πόσο ευσταθεί ή όχι. Και φυσικά δεν εξετάστηκε και σε χρόνο καίριο», πρόσθεσε η δικηγόρος της 22χρονης από τα Πετράλωνα.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...