Τρίτη
21 Μαΐου 2024

Πλημμύρες στη Βραζιλία: Στους 113 οι νεκροί, στους 146 οι αγνοούμενοι

Πλανήτης

Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από τις μεγάλες πλημμύρες στη Βραζιλία. Σύμφωνα με τις βραζιλιάνικες Αρχές 113 άνθρωποι έχουν χάσει τις πλημμύρες. Οι καταιγίδες και οι πλημμύρες που έπληξαν την πολιτεία, όπου ζουν περίπου 10,9 εκατομμύρια άνθρωποι, έχουν επίσης αφήσει περισσότερους από 337.000 εκτοπισμένους, ενώ άλλοι 146 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται, δήλωσαν οι Αρχές.

Οι έντονες βροχοπτώσεις προκάλεσαν αρκετούς ποταμούς και λίμνες στην περιοχή να φτάσουν στα υψηλότερα επίπεδα όλων των εποχών, ενώ οι πλημμύρες έκλεισαν δρόμους, προκαλώντας έλλειψη βασικών αγαθών σε ορισμένες περιοχές.

Η μετεωρολογική υπηρεσία MetSul δήλωσε ότι στις περισσότερες πόλεις του Ρίο Γκράντε ντο Σουλ θα βρέξει την Παρασκευή, προσθέτοντας ότι υπάρχει «υψηλός κίνδυνος καταιγίδων», που θα επιμείνουν μέχρι τη Δευτέρα, πρόσθεσε σε ανακοίνωσή της.

Στο Κανόας, μια από τις πιο πληγείσες πόλεις κοντά στην πρωτεύουσα της πολιτείας Πόρτο Αλέγκρε, πάνω από 6.000 άνθρωποι έμεναν σε ένα γυμναστήριο κολεγίου που μετατράπηκε σε καταφύγιο.

Η πολιτειακή κυβέρνηση είπε ότι περισσότεροι από 385.000 άνθρωποι δεν είχαν πρόσβαση σε υπηρεσίες ύδρευσης, ενώ περίπου 20 πόλεις ήταν εκτός τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών.

Την Πέμπτη, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση ανακοίνωσε ένα πακέτο μέτρων βοήθειας για να βοηθήσει το Ρίο Γκράντε ντο Σουλ, το οποίο περιελάμβανε την προώθηση των κοινωνικών παροχών και την παροχή φθηνότερων πιστώσεων σε αγρότες και εταιρείες.

Την Παρασκευή οι βροχές επέστρεψαν στο Ρίο Γκράντε ντο Σουλ. 

Ο κυβερνήτης, Εντουάρντο Λέιτε, είπε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι οι αρχικοί υπολογισμοί δείχνουν ότι το Ρίο Γκράντε ντο Σουλ θα χρειαζόταν τουλάχιστον 19 δισεκατομμύρια ρεάλ (3,41 δισεκατομμύρια ευρώ) για την ανοικοδόμηση από τη ζημιά, η οποία έχει επεκταθεί σε αγροτικές περιοχές γύρω από την πρωτεύουσα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Η FIAT στο «στόχαστρο» της κυβέρνησης Μελόνι – Κατάσχεση εκατοντάδων αυτοκινήτων από την ιταλική αστυνομία

Αυξάνεται η ένταση μεταξύ της κυβέρνησης της Ιταλίας και της αυτοκινητοβιομηχανίας Stellantis. Η οικονομική αστυνομία της Ιταλίας κατάσχεσε δεκάδες Fiat Topolino στο λιμάνι του Λιβ...

Εντάλματα σύλληψης για εγκλήματα πολέμου για Νετανιάχου και ηγέτη της Χαμάς ζητά το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο

Την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης του ηγέτη της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ και του Πρωθυπουργού του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, με την κατηγορία των εγκλημάτων πολέμου και εγκλημάτων κατ...

Φόρτωση άρθρων...