Τετάρτη
24 Απριλίου 2024

Πτώση 1,5% για το ευρώ – Υποχωρούν ελβετικό φράγκο και στερλίνα

Πτώση 1,5% εμφανίζει η αξία του ευρώ, καθώς οι επενδυτές φοβούνται από τις εξελίξεις στην Credit Suisse και προσφεύγουν στο αμερικανικό δολάριο.

Το ευρώ υποχωρεί κατά 1,54% το μεσημέρι της Τετάρτης, με αποτέλεσμα να κατρακυλάει στο 1,0566 δολάριο, δηλαδή στο χαμηλότερο επίπεδο από τις αρχές του μήνα.

Το sell off στη μετοχή της Credit Suisse, μετά την απροθυμία του βασικού μετόχου, δηλαδή της Saudi National Bank, να «ρίξει» περισσότερα κεφάλαια (αν απαιτηθεί), έχει προκαλέσει μπαράζ αναταράξεων στην Ευρώπη.

Οι επενδυτές φοβούνται το ενδεχόμενο κατάρρευσης της ελβετικής τράπεζας, κάτι το οποίο αναμφίβολα θα συνεπάγεται μια νέα κρίση ρευστότητας στον χρηματοπιστωτικό κλάδο.

Όλοι αναμένουν την αντίδραση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η οποία αύριο, Πέμπτη, εκτιμάται ότι θα ανακοινώσει ακόμη μία αύξηση των επιτοκίων, με στόχο την αναχαίτιση του υψηλού πληθωρισμού.

Ωστόσο, είναι σαφές ότι η περαιτέρω άνοδος των επιτοκίων λειτουργεί επιβαρυντικά στην οικονομία και αποτελεί πηγή αστάθειας για τον τραπεζικό τομέα.

Εκτός του ευρώ, απώλειες παρουσιάζει και η βρετανική στερλίνα, η οποία χάνει 0,7% και αναδιπλώνεται στο 1,20 δολάριο, ενώ το ελβετικό φράγκο υποχωρεί κατά 0,90%.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πιστώνονται σήμερα οι αποζημιώσεις στους πληγέντες της Πελοποννήσου από τον Daniel

Το ποσό των 38,5 εκατομμυρίων ευρώ θα καταβληθεί σήμερα σε 6.412 δικαιούχους στις Περιφερειακής Ενότητας Πελοποννήσου και ορισμένων άλλων περιοχών τις χώρας από τον ΕΛΓΑ, ως αποζημ...

Φόρτωση άρθρων...