Σαββάτο
04 Μαΐου 2024

Σεισμός στην Αταλάντη: Ζημιές σε σπίτια σε χωριά της Λοκρίδας (Photos)

Ζημιές σε σπίτια και εκκλησίες στα χωριά της Λοκρίδας έχει προκαλέσει ο σεισμός 4,8 Ρίχτερ στην Αταλάντη. 

Κλιμάκια της περιφέρειας Στερεάς ελέγχουν σπίτια στον Έξαρχο και το Καλαπόδι Φθιώτιδας, τα γειτονικά χωριά, την Αταλάντη ακόμη και περιοχές της Βοιωτίας μετά τον σεισμό που ταρακούνησε την ευρύτερη περιοχή Φθιώτιδας, Βοιωτίας, Φωκίδας ακόμη και την Αττική.

Στο Καλαπόδι και στον Έξαρχο υπάρχουν ρωγμές σε σπίτια και στις εκκλησίες του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου (Καλαπόδι) και Αγίου Γεωργίου (Έξαρχου), σύμφωνα με το lamiareport. Επίσης, καταγράφονται ζημιές στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου στον Προφήτη Ηλία Βοιωτίας αλλά και σε σπίτια.

Την ίδια ώρα, με εντολή του αρχηγού του πυροσβεστικού σώματος αντιστράτηγου Γεώργιου Πουρναρά, τέθηκε σε αυξημένη ετοιμότητα το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Φθιώτιδας, της Βοιωτίας και της Φωκίδας καθώς και της 7ης ΕΜΑΚ.

Σεισμός στην Αταλάντη: Ζημιές σε κτίρια
Σεισμός στην Αταλάντη: Ζημιές σε κτίρια

Λέκκας: «Ο σεισμός συνδέεται με το ρήγμα Λοκρίδας»

Με το ρήγμα της Λοκρίδας νότια της Αταλάντης συνδέεται ο σεισμός 4,8 Ρίχτερ που σημειώθηκε σήμερα στις 15.33 στην περιοχή της Αταλάντης, όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, καθηγητής Ευθύμης Λέκκας.

«Ο σεισμός δεν έχει σχέση με το ρήγμα της Αταλάντης που είχε δώσει μεγάλο σεισμό τον 19ο αιώνα, αλλά προέρχεται από ρήγμα της Λοκρίδας, νότια της Αταλάντης. Το παρακολουθούμε. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Θα δούμε την εξέλιξη του φαινόμενου» σημείωσε ο κ. Λέκκας.
Όπως επισήμανε, ο σεισμός έγινε έντονα αισθητός τόσο στην ευρύτερη περιοχή όσο και στην Αττική. Στην περιοχή μετέβη ο γενικός διευθυντής του ΟΑΣΠ, ενώ όπως ανέφερε ο κ. Λέκκας δεν σχεδιάζεται μέχρι στιγμής να συγκληθεί η Μόνιμη Ειδική Επιστημονική Επιτροπή Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου και Μείωσης της Σεισμικής Διακινδύνευσης του ΟΑΣΠ.

Η ενημέρωση για το σεισμό από τον Δήμο Λοκρών

Ανακοίνωση σχετικά με τον σεισμό εξέδωσε ο Δήμος Λοκρών το απόγευμα.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται: «Ο σεισμός έντασης 4,8 ρίχτερ με επίκεντρο το Δήμο μας έγινε ιδιαίτερα αισθητός. Από τα μέχρι τώρα δεδομένα δεν έχουν παρουσιαστεί ιδιαίτερα προβλήματα ή ζημιές με εξαίρεση μεμονωμένα προβλήματα σε οικίες στον Έξαρχο και στο Καλαπόδι που ήταν κοντά στο επίκεντρο του σεισμού.

Είμαστε σε επικοινωνία με τους φορείς της πολιτείας και τους ειδικούς που παρακολουθούν τη μετασεισμική ακολουθία. Για οτιδήποτε νεότερο θα υπάρξει επόμενη ανακοίνωση».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες: Προγραμματισμός Ραντεβού για Αιματολογικές Εξετάσεις

Αρχίζει η Διαδικασία Προγραμματισμού Ραντεβού για Αιματολογικές Εξετάσεις στις Δημόσιες Δομές Παροχής Υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Στο πλαίσιο της αναβάθμισης των υπ...

Περισσότερα από 425.000 οχήματα έφυγαν από την Αθήνα - Από τις μεγαλύτερες εξόδους των τελευταίων ετών

Πολλοί πολίτες επέλεξαν να περάσουν τις γιορτινές ημέρες του Πάσχα εκτός Αθήνας. Μία από τις μεγαλύτερες εξόδους των τελευταίων ετών είναι η φετινή για το Πάσχα. Από το πρωί της...

Φόρτωση άρθρων...