Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

Σέρρες: Δύο συλλήψεις για τον θάνατο του 11χρονου από έκρηξη καυστήρα σε σχολείο

Για ανθρωποκτονία από αμέλεια, σωματικές βλάβες κατά συρροή και έκρηξη, επίσης από αμέλεια κατηγορούνται οι υπεύθυνοι της μετατροπής του καυστήρα.

Σε δύο συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομία για τον θάνατο του 11χρονου Βασίλη στις Σέρρες από την έκρηξη σε καυστήρα του 9ου δημοτικού σχολείο Σερρών.

«Πρόκειται για τους υπεύθυνους του έργου μετατροπής καυστήρα θέρμανσης σε αντλία θερμότητας γεωθερμίας σε δημοτικό σχολείο στην πόλη των Σερρών, όπου χθες το μεσημέρι σημειώθηκε έκρηξη σε λεβητοστάσιο του σχολείου, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό ενός μαθητή και τον τραυματισμό δύο ακόμη μαθητών του σχολείου», σύμφωνα με την Αστυνομία.

Οι δύο άνδρες, 52χρονος εργολάβος του έργου και ο 43χρονος ηλεκτρολόγος, ο οποίος επέβλεπε τις εργασίες, θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρει:

«Σήμερα (6 Δεκεμβρίου 2022) το μεσημέρι, συνελήφθησαν στις Σέρρες από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σερρών, 2 ημεδαποί άνδρες, για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, των σωματικών βλαβών κατά συρροή από αμέλεια και της έκρηξης από αμέλεια.

Πρόκειται για τους υπεύθυνους του έργου μετατροπής καυστήρα θέρμανσης σε αντλία θερμότητας γεωθερμίας σε δημοτικό σχολείο στην πόλη των Σερρών, όπου χθες το μεσημέρι σημειώθηκε έκρηξη σε λεβητοστάσιο του σχολείου, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό ενός μαθητή και τον τραυματισμό δύο ακόμη μαθητών του σχολείου. Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια την Τετάρτη 1 Μαΐου

Δεμένα θα είναι την 1η Μαΐου τα πλοία στα λιμάνια λόγω της συμμετοχής της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) στην πανελλαδική – πανεργατική 24ωρη απεργία που προκήρυξε η Γενική...

Μητσοτάκης για την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων: «Είμαστε απέναντι σε κάθε πράξη που υποκινεί βία»

Στην ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων αναφέρεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα. Ο Πρωθυπουργός σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα «Χ» (πρώην Tw...

Συναγερμός στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» – Αεροσκάφος Boeing 737 πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση

Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», καθώς ένα αεροσκάφος τύπου Boeing 737 πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση. Πρόκειται για αεροσκάφος της ετ...

Φόρτωση άρθρων...